Pécsen is mentenék a megmaradt élelmiszert

2016. február 8., hétfő 06:00

Budapest-Pécs, 2016. február 8. - Közel kétmillió tonna élelmiszerfelesleget termelünk évente. Az Élelmiszerbank több vidéki városban - köztük Pécsen - helyi élelmiszermentő hálózatot létesít a feleslegek összegyűjtésére.

Az Élelmiszerbank célja, hogy a felesleggé váló élelmiszert megmentse és eljuttassa a nélkülözőkhöz. Az Egyesület 2015 év végén indult kezdeményezése keretében a vidéki városokban keletkező feleslegek mentését helyezte fókuszba. Az Élelmiszerbank helyi partnerei nyolc városban keresnek olyan élelmiszer-gyártó és -kereskedő cégeket, termelőket, pékségeket, boltokat, akik megsemmisítés helyett szívesen adnák el-nem-adható, megmaradt termékeiket rászorulóknak.

hirdetés

 

Az élelmiszermentés kiterjesztését segíti az Élelmiszerbank új, NCTA által támogatott projektje, amelyben nyolc város összesen több mint 70 karitatív szervezete vesz részt. E szervezeteket készítette fel az Élelmiszerbank a feleslegek megmentésére.

 

Az Élelmiszerbank tíz évnyi hazai működése alatt rengeteg tudás és tapasztalat gyűlt össze az élelmiszerfeleslegek felkutatása, átvétele és kiosztása kapcsán. Ezt a tudást és tapasztalatot adják át a városok kiválasztott karitatív szervezetei számára, hogy ezekben a városokban is beindulhasson a helyi élelmiszermentés.

 

A projektben részt vevő városok, ahol együttműködő élelmiszerlánc-cégeket (termelőket, gyártókat, boltokat, kereskedőket, pékségeket, piacokat stb.) keresnek:

Pécs, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Szolnok és Budapest.

 

Kapcsolattartó: Schwikker Zsófia, 30 842 6225, [email protected]

 

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület / MTI OS, bővebben: elelmiszerbank.hu

Kapcsolódó cikkek

szaszvari-projekt-kiallitas400-1426952302.jpgSzászvár, 2015. március 22. - Országos és regionális turisztikai szakkiállításokon is találkozhatnak az érdeklődők a szászvári püspöki rezidencia megújításának projektjével. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő sikeresen vett részt a beruházással a budapesti Utazás és a miskolci „Menjünk világgá!” kiállításokon, valamint a zágrábi nemzetközi turisztikai szakkiállításon.

onk-20161026-400-1477750787.jpg

Budapest, 2016. október 30. - Túllépte az ezerfős létszámot az „Aki ad, az nyer!®” típusú, jutalékmentes üzleti felfogást képviselő vállalkozói közösség Magyarországon. A hírt a világszerte több mint kétszázezer tagot számláló Business Network International hazai szervezetének októberi konferenciáján, ezen a héten jelentette be Avidor András igazgató, a Magyar Networking Szövetség elnöke.

Budapest, 2016. április 20. - Minden eddiginél több önkéntes minden korábbit meghaladó számú szemetes helyszínt szeretne tisztává varázsolni az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében. A kampány weboldalán a jelentkezési határidőig, április 18-án éjfélig 128.605 önkéntes regisztrált előre az akcióra 2.240 találkozási pontra. Az országos szemétgyűjtésben résztvevők számára biztosított eszközök kiszállítása április 25-én kezdődik, a csomagokat a koordinátorok kapják kézhez.