Miről árulkodik a tested kapcsolatépítés közben?

2016. március 31., csütörtök 06:05

Budapest, 2016. március 31. - A testbeszéd rendkívül erőteljes, amikor a másokkal való kapcsolatba lépésről és a networkingről van szó. Már az első hét másodpercben olyan vizuális benyomást keltünk az emberekben, amely alapján értékelnek minket. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos üzleti bestseller szerzője elárulja, hogyan figyeljünk oda a testbeszédünkre a sikeres kapcsolatépítés érdekében!

1. Tartsd a szemkontaktust!

 

A világ legerősebb és legsikeresebb üzletvezetői közül többen is arról ismertek, milyen benyomást keltenek a személyes találkozókon. A beszélgetés meghatározó részében nem veszik le a tekintetüket arról, akivel beszélnek, azt éreztetik, hogy ő a legfontosabb ember a szobában. És te tartod a szemkontaktust a beszélgetés alatt, vagy valami másra is figyelsz közben?

 

2. Figyelj a karodra!

 

Amikor beszélünk valakivel, és a kezünk olyan pozícióban van, amellyel – akár tudattalanul – azt sugalljuk, hogy nem érdeklődünk, azzal nem fogunk pozitív benyomást kelteni. Mit csinálnak a karjaid? Összefonod őket, unalmat kifejezve ezzel, vagy kitárod őket, érdeklődést mutatva ezáltal?

hirdetés

 

3. Viselkedj nyitottan!

 

Támaszkodsz valamin, mintha unott vagy fáradt lennél? Nem tudsz kezet fogni, mert épp egy tányér étellel egyensúlyozol? Erőltesd meg magad, és légy igazán nyitott, ahelyett, hogy kizárnád az embereket a beszélgetésből!

 

4. Beszélj az arckifejezéseddel!

 

Mosolyogsz, vagy egy ásítást próbálsz visszafogni? Érdeklődést mutatsz? Mit mond az arcod? Szinte magától értetődő, hogyha ásítasz, miközben valaki beszél hozzád, akkor biztosan elveszíted a beszélgetőpartnered.

 

- A kommunikáció során az információközlésünk 55%-a nonverbális. De nemcsak azért érdemes nagyobb figyelmet fordítani a gesztusainkra, mert egy beszélgetés folyamán több információhoz jutunk belőle, hanem azért is, mert a testbeszédünk mindig őszinte - árulja el Fertői Zsigmond, a Testbeszéd Akadémia tréning igazgatója, aki nemcsak tanítja a testbeszédet, hanem a BNI Magyarország egyik pécsi üzleti csoportjának tagjaként lehetősége van hétről hétre élesben gyakorolnia is a technikákat. - Mire egy tárgyalási szituációban partnerünk száját elhagyja az első mondata, addigra kézfogásából, testtartásából, helyfoglalásából, a pohara tartásából és egyéb gesztusaiból meghatározhatóak főbb jellemvonásai és a célja a találkozóval. Aki birtokában van ennek a tudásnak, mindig, mindenhol két lépéssel a társalgópartnere előtt jár!

 

- Ha nem figyelünk oda arra, hogyan kommunikál a testünk, könnyen elveszíthetünk olyan kapcsolati lehetőségeket, amelyek később lehet, hogy meghatározóak lennének az életünkben - mondja Avidor András networking szakértő, a BNI Magyarország igazgatója. - Folyamatosan azt látjuk, hogy a hatékony kapcsolatépítés érdekében a hazai BNI-csoportok üzleti találkozóin a legtöbben eredményesen alkalmazkodtak az Aki ad, az nyer!® üzleti filozófia attitűdjéhez. A vállalkozók nyitottságukkal és a másik iránti érdeklődésükkel sokkal több kapcsolatot képesek kialakítani, később pedig ezek és az egymásnak adott ajánlások segítségével tudják támogatni egymást.

 

Forrás: Ferling, bővebben: www.bni-hungary.com

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. június 19. - Az internetes szervezett bűnözés első számú motivációja régóta a pénzügyi haszonszerzés, így nem meglepő, hogy a támadások jelentős része az online bankolást veszi célba. A G Data tanácsai segítenek elkerülni a bajt.

Budapest, 2016. november 3. - December 15-én zárul a „MegSzépülAVárosom” program negyedik hullámának szavazási időszaka, vagyis már csak alig több mint egy hónapunk van arra, hogy leadjuk voksunkat kedvenc vidéki városunk vagy budapesti kerületünk mellett.

Budapest, 2014. május 8. - Az új hatályba lépő rendelet alapvetően változtat mind a távollévők között szerződések - ilyenek például az online rendelések -, mind az üzlethelyiségen kívül fogyasztóval kötött szerződések - termékbemutatók - szabályain. A most hatályban lévő kormányrendeletek ezzel egy időben érvényüket vesztik június 13-tól.