Még egyszer Kubatov

2012. december 17., hétfő 12:21

kubifradi2-1355745747.jpg

Újból az érdeklődés középpontjába került a Kubatov-lista néven elhíresült botrány, azaz a 2009-es pécsi időközi polgármester választások után kipattant adatvédelmi Fidesz botrány. Egy nyilvánosságra került, belső használatra készült videón Kubatov nem hogy tagadja, dicsekszik vele, hogy a választókat listázzák és adatokat gyűjtenek róluk. Mindezt a "győzelem stratégiájának" nevezi a videón, amely kapcsán többen feljelentést tettek.

A hírhedt videót Tomanovics Gergely töltötte fel az internetre, aki Gery Greyhound néven több kampányvideót is készített a Fidesznek, és hosszú ideig kapcsolatban állt a párttal. Gyakorlatilag egy oktatófilmről van szó, ami minden bizonnyal a Fidesz többi helyi pártszervezete számára készült. A filmből egyértelműen kiderül, hogy Kubatov-listák, azaz illegális adatbázisok igenis léteznek. Ezek vélhetően nem csupán a legálisan gyűjtött és nyilvántartott választói adatokat tartalmazzák, hanem azokat is, amelyek rögzítésére, adatbázisba rendezésére sem az érintettek, sem a hatályos jogszabályok nem adtak felhatalmazást. A listán a név és lakcím mellett olyan információk is szerepelnek, minthogy az illető otthon tartózkodik-e, vagy "barátja"-e a Fidesznek, vagy sem. 

hirdetés

 

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom kampányszakemberei és jogászai szerint mindez felveti a különleges személyes adat kezelésére vonatkozó jogszabályok megsértését, ezért az Együtt 2014 a Kubatov-listás videó miatt Péterfalvi Attilához, az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordul.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 28. - Tilos lesz közterületeken vegyi anyagokat használni a gyomirtásra 2016-tól egy uniós előírás szerint. Az eddigi gyakorlat kiváltására több lehetőség kínálkozik, az egyik leghatékonyabb infravörös hullámokkal pusztítja el a nemkívánatos növényeket.

Megjelent a parlamenti választáson induló jelöltek támogatására szolgáló kincstári kártya használatának szabályait tartalmazó miniszteri rendelet. A jelölteknek minden kiadásukhoz indoklást kell fűzniük, az államkincstár pedig húsz napon belül ellenőrzi elszámolásukat.

Budapest, 2016. május 15. - Otthonunk, gyermekeink óvodája, iskolája, az utcák, a házak és terek, a hely ahol élünk: nem is gondolunk azokra a mesteremberekre, akik mindezt felépítették. Az építőszakmák társadalmi megbecsülése alacsony, sokan mennek külföldre és egyre kevesebb fiatal választja hivatásául az építőipart.