Ki fogja megépíteni a jövő épületeit?

2016. május 15., vasárnap 08:05

Budapest, 2016. május 15. - Otthonunk, gyermekeink óvodája, iskolája, az utcák, a házak és terek, a hely ahol élünk: nem is gondolunk azokra a mesteremberekre, akik mindezt felépítették. Az építőszakmák társadalmi megbecsülése alacsony, sokan mennek külföldre és egyre kevesebb fiatal választja hivatásául az építőipart.

- Az egyetlen megoldás vonzóvá tenni az építőipart a fiataloknak. Valós példákon keresztül be kell mutatni a fiataloknak, hogy építeni, alkotni csodálatos dolog és nagyon jól meg lehet belőle élni - mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

 

Éppen ez az egyik célja a Mesterek Mestere díjnak, amelyet már második alkalommal hirdettek meg. Célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakembereket. A meghirdetők ezzel szeretnének hozzájárulni, hogy javuljon az építőszakmák megbecsülése.

hirdetés

 

A probléma megoldása sürgető: ha nem sikerül az évtized végére megoldást találni, tíz év múlva nem lesz. aki megépítse a jövő épületeit.

 

A pályázni egyszerűen, a referenciákról készült fotók beküldésével és a Mesterek Mestere díj honlapján található pályázati adatlap kitöltésével lehet. A pályázat beküldési határideje 2016. szeptember 1.

 

A fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek és használhatják a Mesterek Mestere címet.

 

A pályázati felhívás a www.mapei.hu/mesterekmestere címen tekinthető meg.

 

Forrás: Fülöp Zoltán

Kapcsolódó cikkek

zivihivo-1375079535.jpgA Zivi egy közösségre épülő telekocsi szolgáltatás, ami segít az egyirányba igyekvő autósoknak és utasoknak, hogy megtalálják, illetve megismerjék egymást. Az autósok így bármikor találhatnak útitársat, akikkel megoszthatják költségeiket. Az utasok pedig olcsón, kényelmesen, és gyorsan érhetik el úti céljukat.

349987-1293535492-320x240-1388099032.jpgSokan vásárolnak szilveszterre tűzijátékot, melyet akár otthon, a kertben is „ellőhetnek”, ezzel is feldobva az ünnep hangulatát.
De mire érdemes figyelnünk, ha biztonságosan, na és persze szabályosan akarjuk használni a pirotechnikai eszközöket?

kimeletes-allattartas-foto-bajomi-balint-1384004408.jpgA Négy Mancs a Márton-nap előtt felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a liba- és kacsatermékek esetében lehetőségük van kíméletes, állatbarát tartásból származó magyar termékek választására is.