Európa legjobb ár-érték arányú úti céljai között

2016. október 15., szombat 07:00

pecs-szechenyi-ter400-1476453556.jpg

Budapest, 2016. október 15. - Eger és Pécs is Európa tíz legjobb ár-érték arányú úti céljai közé került a Trivago.hu szálláskereső portál idei best value indexe alapján felállított listáján - közölte a portál az MTI-vel.

A legkedvezőbb ár-érték arányú európai úti célok listáján Eger hatodikként, Pécs pedig nyolcadikként került a top 10-be, de a 100 legjobb között további 5 magyar város, Szeged (33.), Hévíz (42.), Sopron (44.), Győr (53.) és Sárvár (63.) is szerepel.

hirdetés

 

A listavezető Mostar után a második Újvidék lett, amit a bulgáriai Veliko Tarnovo követ. 

 

Az index alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését - minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy település felkerülhessen a listára, valamint a szállások számát.

 

A lista nem az úti célok keresettségére fókuszál, így nem feltétlenül a sokat emlegetett, minden utazó által ismert városok kerülnek fel rá, hanem olyanok is, amelyeket a nagy nemzetközi vagy európai toplistákról általában mellőznek.

 

A 11 éve indított trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 1 millió szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 120 millió felhasználó választja a trivagót utazása megtervezésénél.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. december 28. - Az Útinform 12 órai összesítése alapján havazik az ország déli határ menti területein, a Lenti-Paks-Makó vonaltól délre szinte mindenhol. Intenzív a havazás Kaposvár, illetve Hódmezővásárhely térségében.

Budapest, 2016. október 1. - Mától online kitölthető a mikrocenzus kérdőíve - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal. A kényelmes válaszadás mellett az értékes nyeremények miatt is érdemes élni az internetes önkitöltés lehetőségével.

Budapest, 2016. december 9. - Kenyérpirító, vasaló, porszívó, mikró vagy egyéb háztartási kisgép beszerzését majdnem minden ötödik ember tervezi idén karácsonykor, de a sláger még mindig a mobiltelefon. Utóbbi minden harmadik magyar háztartásban kerül majd a karácsonyfa alá, derült ki az Euronics legfrissebb, 18 év feletti lakosságra súlyozott felméréséből.