Út- és látási viszonyok a közutakon - 12 órai összesítés

2014. december 28., vasárnap 12:50

Budapest, 2014. december 28. - Az Útinform 12 órai összesítése alapján havazik az ország déli határ menti területein, a Lenti-Paks-Makó vonaltól délre szinte mindenhol. Intenzív a havazás Kaposvár, illetve Hódmezővásárhely térségében.

Az M1-es és az M7-es autópálya burkolata végig sónedves, az M43-as latyakos, de jól járható. A Magyar Közút folyamatos munkavégzésének köszönhetően a Dunántúl nagy részén sónedves a főutak burkolata. Hókásás szakaszokra Vasvár, Nagykanizsa és Mohács környékén, latyakos burkolatra pedig Szombathely, Ajka, Lenti és Mohács térségében számíthatnak a közlekedők.

hirdetés

 

Az intenzív havazás miatt egyelőre havas a főutak burkolata Nagyatád környékén, illetve Baranya megye nagy részén, latyakos szakaszok lehetnek Kiskunhalas és Szeged térségében. A keleti országrészben az Északi-középhegységben, az Alföldön, illetve a Nyírségben sónedves a burkolat. A Dunántúlon a mellékutak mindenhol latyakosak, hókásásak, letaposott havasak. Keleten viszont csak Nógrád megyében kell hókásás, latyakos szakaszokra számítania az autósoknak.

 

A Dunántúl középső részén, a Balaton keleti medencéjében és Kaposvár környékén közepes erejű szél fúj, erős széllökéseket jelentettek a Közút útellenőrei Vasvár környékéről, illetve az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszáról. Ezekben a térségekben érdemes fokozott óvatossággal közlekedni.

 

Nagyobb fennakadásról vagy balesetekről az elmúlt órákban nem érkeztek bejelentések, ennek ellenére az autósoknak utazás előtt minden esetben érdemes tájékozódnia az aktuális út- és látási viszonyokról.

 

Forrás: Magyar Közút, elérhetőségek és hasznos információk: www.utinform.hu

Kapcsolódó cikkek

 Eger, 2013. június 7., péntek  - Szabálysértési eljárást indított a gyöngyösi rendőrkapitányság, mert a város főterén egy gyermeknapi rendezvényen jelen voltak egy korábban feloszlatott szervezet tagjai - az Origo információja szerint az Új Magyar Gárda tagjai.

Budapest, 2014. június 23. - Pályafelújítás miatt közel három héten át változásokra kell számtani a pécsi, a kaposvári és az esztergomi vasútvonalon. Mától egyes szakaszokon autóbuszok viszik az utasokat - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Pécs, 2015. október 21. - Az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi központja által támogatott, Pécsen már negyedik éve működő pénzügyi tanácsadó iroda október 20-tól új helyen, a Király utca 42. szám alatt fogadja a megkereséseket. A tanácsadó irodát az elmúlt évek során több ezer ügyfél kereste fel pénzügyi fogyasztóvédelmi kérdéssel, vagy panasszal, hiánypótló tevékenységét díjmentesen végzi a pécsiek és a megye valamennyi lakosa érdekében.