Út- és látási viszonyok a közutakon - 12 órai összesítés

2014. december 28., vasárnap 12:50

Budapest, 2014. december 28. - Az Útinform 12 órai összesítése alapján havazik az ország déli határ menti területein, a Lenti-Paks-Makó vonaltól délre szinte mindenhol. Intenzív a havazás Kaposvár, illetve Hódmezővásárhely térségében.

Az M1-es és az M7-es autópálya burkolata végig sónedves, az M43-as latyakos, de jól járható. A Magyar Közút folyamatos munkavégzésének köszönhetően a Dunántúl nagy részén sónedves a főutak burkolata. Hókásás szakaszokra Vasvár, Nagykanizsa és Mohács környékén, latyakos burkolatra pedig Szombathely, Ajka, Lenti és Mohács térségében számíthatnak a közlekedők.

hirdetés

 

Az intenzív havazás miatt egyelőre havas a főutak burkolata Nagyatád környékén, illetve Baranya megye nagy részén, latyakos szakaszok lehetnek Kiskunhalas és Szeged térségében. A keleti országrészben az Északi-középhegységben, az Alföldön, illetve a Nyírségben sónedves a burkolat. A Dunántúlon a mellékutak mindenhol latyakosak, hókásásak, letaposott havasak. Keleten viszont csak Nógrád megyében kell hókásás, latyakos szakaszokra számítania az autósoknak.

 

A Dunántúl középső részén, a Balaton keleti medencéjében és Kaposvár környékén közepes erejű szél fúj, erős széllökéseket jelentettek a Közút útellenőrei Vasvár környékéről, illetve az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszáról. Ezekben a térségekben érdemes fokozott óvatossággal közlekedni.

 

Nagyobb fennakadásról vagy balesetekről az elmúlt órákban nem érkeztek bejelentések, ennek ellenére az autósoknak utazás előtt minden esetben érdemes tájékozódnia az aktuális út- és látási viszonyokról.

 

Forrás: Magyar Közút, elérhetőségek és hasznos információk: www.utinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. február 24. - Magyarországon 120-ra emelkedett a rendkívüli kihűléses halált halt emberek száma 2014. október eleje és 2015. február 18. között. Ez azt jelenti, hogy - noha a tél még nem ért véget - máris többen fagytak meg, mint a múlt télen, amikor 119-en távoztak az élők sorából - közölte a Magyar Szociális Fórum.

Budapest-Debrecen-Győr, 2014. augusztus 4. - A telefonon megkérdezettek fele állítja, hogy megáll, ha lerobbant autót lát, mégis 14 percig kellett várni, míg valaki segített egy bajba jutott nőn. Jobb, ha stoppolva kérünk segítséget, mintha jelzés nélkül várunk. A győriek a legsegítőkészebbek, utánunk a debreceniek, majd a budapestiek.

lany-internet400-1451167451.jpg

Budapest, 2015. december 27. - A magyar fiatalok gyorsan reagálnak az új trendekre, az online vásárlás térhódítására, s egyre fiatalabb korban kezdenek el az interneten vásárolni - közölte a K&H.