Elutasítják a pedagógus etikai kódex tervezetét

2015. október 5., hétfő 06:00

Budapest, 2015. október 5. - A Történelemtanárok Egylete erkölcsileg illegitimnek tartja a Nemzeti Pedagógus Kar által készített pedagógus etikai kódex tervezetét.

A Történelemtanárok 25. Országos Konferenciája vasárnap fogadott el egy erre vonatkozó állásfoglalást. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint szükségtelennek tartanak egy olyan kötelező etikai kódexet, amely minden állami és önkormányzati intézményben dolgozó tanárra érvényes.

hirdetés

 

A konferencia állásfoglalást hozott a Pedagógus Önértékelési Csoportok (PÖCS) működtetéséről is, megtévesztőnek minősítve a megnevezést és kínosnak a betűszót. Szerintük nem önértékelésről van szó, hanem központi előírások alapján történő, több körben megvalósítandó ellenőrzésről. Álláspontjuk szerint az elvárások szakmailag vitathatók és együttes teljesítésük irreális.

 

Azt írták: az értékelés adott rendszere tarthatatlan helyzetbe hozhatja a szakmai munkájukban önálló, autonóm pedagógusokat.

 

A szervezet a tankönyvválasztásra mért újabb csapásként értékelte, hogy a 2015/2016-os tanévre több iskola a megrendelt történelematlasz helyett az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által készített "szakmailag kifogásolható" új állami atlaszt kapta.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

szakkepzesi-tanevnyito1-400-1440797224.jpgPécs, 2015. augusztus 29. - Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy eddiginél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül - mondta a nemzetgazdasági miniszter Pécsett pénteken.

Budapest, 2016. október 20. - Október 30-ig lehet szavazni, hogy ki kapja Magyarország Mesterek Mestere 2016 közönségdíját. A második alkalommal meghirdetett díjra összesen tizennyolc érvényes pályázat érkezett.

Budapest, 2015. július 17. - A legmagasabb fokú hőségriasztást, hőségriadót rendelt el pénteken 0 órától hétfő délután négy óráig az országos tiszti főorvos - tudatta közös közleményben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).