Élelmiszer-biztonsági mobil alkalmazás a NÉBIH-től

2014. december 23., kedd 06:05

Budapest, 2014. december 23. - Hatékonyan segíthetik a fogyasztók az élelmiszerbiztonsági problémák felderítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nemrég megjelent mobil alkalmazásával, a NÉBIH Navigátorral.

Az alkalmazásnak köszönhetően a fogyasztók könnyen és azonnal jelezhetik a hatóságnak az általuk felfedezett élelmiszer-biztonsági szabálytalanságokat. Az egyelőre androidos okostelefonokon elérhető NÉBIH NAVIGÁTOR-ral a vásárlók pontosan jelezhetik a vásárlás helyszínét és a probléma okait, amelyet a hivatal szakemberei kivizsgálnak.

hirdetés

 

Az alkalmazáson keresztül jelenteni lehet például lejárt minőségű vagy jelöletlen élelmiszert, eladáshelyi higiéniai problémát, helytelen tárolást, illetve bármilyen szokatlan vagy gyanús körülményt. Az applikáción keresztül a telefonos híváson kívül hangalapú, e-mailes vagy fényképes bejelentési módok közül lehet választani. A NÉBIH NAVIGÁTOR a bejelentési lehetőség mellett számos más, hasznos információval is szolgál, például automatikusan küld élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket, riasztásokat.

 

A hatóság az alkalmazás megjelenése kapcsán arra ösztönöz mindenkit, hogy segítse a szabálytalanságok felderítését annak érdekében, hogy a fogyasztók megfelelő minőségben érhessék el a mindennapi élelmiszereket. A konkrét problémák pontos bejelentése lehetőséget ad arra, hogy a vizsgálatot gyorsan és célzottan, az adott helyszínen elvégezzék. Azok számára, akik a mobil applikáció helyett szívesebben élnének a bejelentés lehetőségével telefonon keresztül, a NÉBIH zöld száma továbbra is rendelkezésre áll: 06-80-263-244.

 

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, bővebben: portal.nebih.gov.hu/navigator

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. május 14. - Az üzleti világban elengedhetetlen a jó tárgyalókészség. Brian Tracy, a világ egyik legismertebb motivációs előadója és üzleti trénere három olyan tippet árul el, amely hatékony tárgyalóvá tesz.

Budapest, 2016. szeptember 25. - A családi vállalatok gazdasági és társadalmi értéke, jövőképe és az általuk meghatározott magatartási normák példaértékűek lehetnek nem csak a kisebb családi cégek, de a vállalati szektor egészére nézve is. A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalatok számára, hogy támogassa és elismerje hozzájárulásukat a gazdasághoz és elkötelezettségüket a társadalom iránt.

Elfogták a rendőrök B. Lászlót, aki ellen emberölés kísérlet bűncselekmény gyanúja miatt volt elrendelve országos körözés.