Száz számítógép huszonnégy gyermekosztálynak

2016. február 19., péntek 06:05

szamitogep-szigetvari-korhaz400-1455837786.jpg

Budapest-Szigetvár, 2016. február 19. - Huszonnégy kórház gyermekosztálya nyert összesen 100 asztali számítógépet a K&H gyógyvarázs jóvoltából, amelyek az egészségügyi dolgozók munkáját hivatottak megkönnyíteni. Baranyában a Szigetvári Kórház gazdagodott összesen hét számítógéppel.

14 megye 24 kórházának gyermekosztályain segítik januártól a szakemberek munkáját azok a számítógépek, amelyeket a K&H gyógyvarázs pályázatán nyertek el az intézmények. A pályázaton a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban résztvevő gyermekegészségügyi intézmények indulhattak, megindokolva, hogyan segítenék a gépek a gyermekosztály működését, a szakemberek munkáját.

 

Baranya megyében a Szigetvári Kórház Gyermekosztálya hét számítógépet kapott. A gépeket a gyermekosztály szakdolgozói adminisztrációs feladataik elvégzéséhez használják.

 

- A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő 75 kórházból 50 adta be jelentkezését a pályázatra, ami azt mutatja, hogy nagyjából az intézmények 67%-a nem rendelkezik megfelelő számítógépes parkkal. Ezen kívül riasztó adat az is, hogy ezekben a kórházakban a gépek átlagéletkora több mint 10 év, de van olyan intézmény is, ahol 15 évesnél régebbi számítógépeket használnak - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. - A megfelelően hatékony működéshez, az adminisztratív feladatok gördülékeny ellátásához pedig szükség van megfelelő eszközökre, hiszen csakis így juthat több idő és erőforrás a megfelelő szakmai munkára, a gyermekek minél jobb ellátására. Bízunk benne, hogy a most átadott 100 gép jelentősen megkönnyíti az egészségügyi szakemberek munkáját, hozzájárulva a beteg gyerekek hatékonyabb gyógyításához, hogy a kicsik minél hamarabb újra teljes életet élhessenek.

hirdetés

 

Az osztály ezen kívül egy olyan számítógéppel is gazdagodott, amely kifejezetten a gyerekek kórházban eltöltött idejét könnyíti meg, hiszen a kicsik rendszeresen nézhetik rajta a K&H gyógyvarázs Youtube-csatornáját. A mesetár több mint 300 videója között a népmeséken és a klasszikus történeteken kívül kortárs elbeszélések is helyet kaptak, így a kis betegek ízlésüknek és aktuális hangulatuknak megfelelően igen széles palettáról válogathatnak.

 

- A mese olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben. Egyrészt a mesélés sajátos szituációja, bensőséges hangulata adja meg az érzelmi biztonságot, a nyugodt, csendes és szeretetteljes légkört, amelyben meg lehet pihenni,el lehet lazulni,a rítust,amivel le lehet zárni egy mozgalmas és eseménydús napot. A kisgyerek a mesehallgatás során befelé is figyel, saját vágyainak megfelelő fantáziaképet alkot, ami segíti őt a nap folyamán felgyűlt belső feszültségei, negatív érzései,félelmei feldolgozásában - mondta el Dr. Shubail Mohamed, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa.

 

Forrás és fotók: K&H gyógyvarázs

 

szamitogep-szigetvari-korhaz600-1455837931.jpg

Kapcsolódó cikkek

isk-osztas400-1472703102.jpg

Budapest, 2016. szeptember 1. - A tanévkezdés előtti utolsó nyári napra szervezett játékos programon látott vendégül tegnap egy osztálynyi rászoruló gyereket az Ökumenikus Segélyszervezet és a kampány stratégiai partnere, az E.ON.

szabo-attila-2013ab-1373891537.jpg

Pécs, 2013. július 15. - Tavalyi győzelme után idén is abszolút első lett a 44. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián (IPho) Szabó Attila, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákja - erősítette meg több hírportál információját az iskola igazgatója hétfőn az MTI-nek.

Budapest, 2013. április 27., szombat - Politológusok szerint a baloldal népszerűségvesztésére adott válasz és az összefogáspárti ellenzéki szavazók megnyugtatása a célja az MSZP és az Együtt-PM szövetség szombaton bejelentett megállapodásának. Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet vezetője és Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője az MTI-nek egyaránt úgy nyilatkozott: a szombati bejelentésben nem volt semmi új vagy váratlan, s számos kérdés - közös lista állítása, a közös miniszterelnök személye, együttműködnek-e a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval - továbbra sem dőlt el.