Civil szervezeteknek kedvez az új infrastruktúra-támogatási rendszer

2014. március 18., kedd 22:25

Budapest, 2014. március 18. - Új elemmel bővül a civil szervezetek részére biztosított állami támogatások rendszere az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére. Az új infrastruktúra-támogatási rendszer célja, hogy a Kormány az intézmények által felajánlott szabad kapacitások - ingatlan és ingó vagyon, szolgáltatások - használatba adásával is segítse a köz érdekében tevékenykedő civil szervezeteket.

2014. március közepétől 64 intézménynél összesen ötezernél több ingatlan, több száz szolgáltatás és mintegy százötven ingóság vehető igénybe az ország csaknem hétszáz településén. A most megjelent felhívás teljes körben átláthatóvá teszi a civil szervezeteknek elérhető intézményi szabad kapacitásokat, melyeket az igényjogosultak programjaikhoz, szakmai tevékenységükhöz tudják igénybe venni.

hirdetés

 

A leendő támogatottak EPER rendszerben bejelentett igényeit a Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumai bírálják el. Az új támogatási formától a tárca azt várja, hogy a civil szervezetek költségeinek csökkentésével tovább bővülnek lehetőségeik, ugyanakkor a közintézmények kihasználtsága, hatékonysága növekszik.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

mobilitasrajz400-1398288323.jpgBudapest, 2014. április 24. - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is közös kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét alkalmából - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Budapest, 2014. szeptember 15. - A feketegazdaság a magyar GDP 22 százalékára rúgott 2013-ban, míg Szlovákiában 15, Ausztriában 7,5 százalék volt ugyanez az arány. Az elmúlt években a feketemunka mértéke hazánkban csak 1 százalékkal csökkent. A Randstad által készített Flexibility at Work 2014 tanulmány szerint a számla nélküli, illegális pénzmozgások csökkentésével és az atipikus munkavégzés megkönnyítésével tovább lehetne fehéríteni a gazdaságot.

Budapest, 2014. november 18. - Bár a Randstad Mobilitási Index szerint a globális munkaerőpiacon évek óta élénkülés figyelhető meg, Magyarországon az emberek nem szívesen váltanak munkahelyet.