Adjukössze.hu: legyél Fejős Éva regényhőse!

2015. október 25., vasárnap 08:00

Budapest, 2015. október 25. - Aki az Adjukössze+ kampányban adományával segít egy-egy civil projektnek, társadalmi ügynek, az feledhetetlen közös élményt nyerhet a projektek mellé állt hírességekkel. Fejős Éva a veszélyes hulladéklerakók felszámolását célzó Greenpeace-kampányt támogatja. Aki adományoz, annak esélye lehet arra, hogy az írónő a következő regényébe beleszövi személyét.

A NIOK Alapítvány által üzemeltett adjukössze.hu oldal kifejezetten civil kezdeményezéseket segítő online közösségi adománygyűjtő (crowdfunding) portál. Október 13-ától az Adjukössze+ kampányok keretében az adományokért cserébe esélyt kapnak a támogatók egy hírességgel közös, csak ezen adományozási formával elérhető, különleges élmény megnyerésére.

hirdetés

 

Fejős Éva a Greenpeace veszélyes hulladéklerakók felszámolását célzó kampányát támogatja. Aki adományoz, annak esélye lehet arra, hogy az írónő beleálmodja személyét a következő regényébe.

 

Mautner Zsófi az Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű gyermekek tanodáját segítő projektje mellé állt, és egy szerencsés adományozót invitál egy közös főzésre, sőt az illetőről nevez el egy új ételkölteményt.

 

Winkler Róbert pedig annak a nyertesnek kínál egyszerre két tesztvezetést is (két igen különleges autóval), aki a Magyar Rett Szindróma Alapítvány élményterápiás gyűjtésébe száll be.

 

Valójában példátlan civil sikersztori, hogy a közösségi finanszírozás ilyen jól működik a nonprofit szektorban: hazai és nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló módon az összes kezdeményezés 80%-a zárul sikeresen az oldalon. Ez nagyban köszönhető annak is, hogy a NIOK Alapítvány végig mentorálja, segíti a gyűjtő civilek kampányait. Az oldal indulása óta már több mint 39 millió Ft értékű adomány gyűlt össze több mint 4300 magánadományozótól.

 

- Olyan szervezetekkel indítjuk el ezt a kampányt, akikkel régóta szorosan együtt dolgozunk. Célunk, hogy az Adjukössze+ kampánnyal olyanokhoz is elérjünk, akik egyébként talán nem is gondolnának arra, hogy egy-egy társadalmi ügyet támogassanak. Így azonban ők is megismerhetik ezeket a fontos és hasznos kezdeményezéseket, ráadásul egy olyan különleges élményt nyerhetnek azzal, ha segítenek, ami tényleg egyedi, hiszen máshol nincs rá lehetőség - mondta Szegedi Andrea, az adjukössze.hu programvezetője.

 

Forrás: Greenpeace, bővebben: www.adjukossze.hu

Kapcsolódó cikkek

palyazat2014-tuzmegelozesi-kommunikacio400-1400333660.jpgBudapest-Pécs, 2014. május 19. - Felmenő rendszerű alkotói pályázatot hirdetett a 10-18 éves korosztály számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” címmel. A pályázóktól hatékony, ötletes, tetszetős megoldások alkalmazását, bemutatását várják.

hokamera-kep-1383760900.jpg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei immár a legmodernebb technikai eszközöket is bevetik azok ellen, akik az éj leple alatt az államhatáron vagy akár a Tiszán úsztatva próbálnak az országba illegálisan cigarettát behozni. Emellett a Bevetési Főigazgatóság folyamatosan ellenőrzi a piacokat és közterületeket, hogy kiszűrje az illegális árusítókat.

mk-alomut-csoportkep400-1455724062.jpg

Budapest, 2016. január 18. - A Magyar Közút 2015 októberében hirdette meg „Álomút” címmel harmadik országos gyermekrajz-pályázatát, amelyre több mint 200 pályamű érkezett. A hét tagú zsűri végül összesen 195 rajzot díjazott, a kategóriagyőztesek fődíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.