„Álomút” rajzpályázat: több mint kétezer pályamű

2016. február 18., csütörtök 06:05

mk-alomut-csoportkep400-1455724062.jpg

Budapest, 2016. január 18. - A Magyar Közút 2015 októberében hirdette meg „Álomút” címmel harmadik országos gyermekrajz-pályázatát, amelyre több mint 200 pályamű érkezett. A hét tagú zsűri végül összesen 195 rajzot díjazott, a kategóriagyőztesek fődíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.

- A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával, ezért 2015 őszén immár harmadik alkalommal meghirdettük „Álomút” című gyermekrajzpályázatunkat általános iskolás gyermekek számára - mondta az ünnepélyes díjátadáson Marczin Bence kommunikációs osztályvezető.

 

A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett nagyon sokféle stílusban. Rengeteg pályamű a korosztályi sajátosságokon túl egy új látásmódot, megközelítést is magában hordozott. A zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotások kerüljenek díjazásra, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak. A zsűri nemcsak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is. A pályamunkákat beküldők felkészülését segítő pedagógusokat is értékelte a zsűri, mert láthatóan nagyon alapos és odaadó munkát végeztek, hogy tanítványaiknak bemutatkozási lehetőséget teremtsenek.

hirdetés

 

Dr. Nemes-Nagy Tibor vezérigazgató úr elmondta: „A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez a pályázat kapcsán nagyon sok alkotás érkezik. Fontosnak tartja társaságunk, hogy a fiatalokat megmozgassa a közúti közlekedéssel kapcsolatban. Bízunk benne, hogy a 2016/2017-es évben még több embert elér pályázatunk. Az idei évben az osztálykirándulással díjazott gyermekek alkotásai egy évig az iskolájukhoz legközelebbi mérnökségünk útellenőri járművén lesz látható.”

 

Az osztálykirándulásokat a következő gyerekek nyerték:

  • 1-2. osztály kategóriában: Őze Csanád (Kiss Bálint Református Általános Iskola, Szentes)
  • 3-4. osztály kategóriában: Millich Marcell (Sombereki Általános Iskola és AMI, Somberek)
  • 5-6. osztály kategóriában: Zsákai Gerda (Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI, Szombathely)
  • 7-8. osztály kategóriában: Csürök Vivien (Győrteleki Fekete István Általános Iskola, Győrtelek)
  • gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriában: Raíz Tamás (Rákóczi Julianna Általános Iskola, Sajóhídvég)

Idén a zsűri által legjobbnak ítélt 52 pályaművet a Magyar Közút Facebook oldalán közönségszavazásra bocsátotta. Összesen 25 596 lájk érkezett az alkotásokra. A legtöbb szavazatot Szegedi Emma, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola 2. osztályos tanulójának Világút című képe kapta. Nyereménye szintén egy osztálykirándulás a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe.

 

A díjazottak február 16-án vették át jutalmaikat a társaság budapesti központjában. Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is.

 

A 195 díjazott és a külön elismerésben részesült pedagógusok listáját megtalálják a társaság weboldalán, ahol a nyertes rajzok is megtekinthetőek. A győzteseknek nyereményeiket postai úton juttatja el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Forrás: Magyar Közút

 

mk-alomut-csoportkep630-1455724214.jpg

Kapcsolódó cikkek

Ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással látnák el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra.

38666-1366028550.jpg

A varsói gettófelkelés kirobbanásának 70. évfordulóján Villanásnyi szabadság címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek április 19-én, pénteken a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. A náci Németország által megszállt Lengyelország fővárosában 1943 januárjában kezdődött a felkelés, mintegy ezer-ezerötszáz fő részvételével, hogy hátráltassa a gettó kiürítését.

Budapest, 2014. december 22. - Minden ötödik gyermek okostelefon- vagy tablettulajdonos, utóbbit ráadásul minden második esetben már hétéves koruk előtt megkapják a kicsik - derült ki a JátékNet.hu Webáruház felméréséből. A kütyüktől való függőség jellemzően kisiskolás korban alakul ki, de a megvonás már akár 1-2 éves korú gyermekek esetében is feszültséget szít a családokban. Karácsony közeledtével sok szülő voksol ugyanakkor a hagyományos játékokra.