A szegedi egyetemisták elfoglalják a Bölcsészkar épületét

2012. december 19., szerda 18:42

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara épületének elfoglalásáról döntöttek a városban rendezett diáktüntetés résztvevői szerdán. Miskolcon párhuzamosan ismét több százan tüntetnek.

A demonstráción résztvevő mintegy kétezer hallgató a kormány felsőoktatással kapcsolatos intézkedései ellen tiltakozott a kormányhivatal épülete előtt, a Rákóczi téren. A megmozduláson számos oktató is részt vett, köztük a tudományegyetem rektora, Szabó Gábor akadémikus és több kar vezetője.

hirdetés

 

A demonstráció végén a szervezők úgy döntöttek, hogy elfoglalják az SZTE Bölcsészettudományi Karának épületét.


A résztvevők a belvároson keresztül indultak az intézmény felé. Az úttesten haladó diákok egyebek mellett azt skandálják: "Az egyetem a miénk!", "Szabad felsőoktatást!", "Nem hagyjuk!". A menetben, amelynek elején egy "Hallgatói mozgalom 1956-2012" feliratú molinót visznek, több oktató vonul a diákokkal.

Kapcsolódó cikkek

download-1366030162.jpg

Közel hatvanmilliárdos fejlesztésbe kezd magyarországi gyárában a Lego csoport. A dán játékgyártó stratégiai szerződést köt a kormánnyal, és a héten nyilvánosan is elindítja nyíregyházi gyárának zöldmezős bővítését, ahonnan klasszikus Lego- és Duplo-kockák árasztják majd el a világot. A bővítéssel megduplázódik a műanyag építőelem-gyártás Magyarországon.

hajlektalan400-1429452878.jpgBudapest, 2015. április 20. - Az önkéntes és független Február Harmadika Munkacsoport már tizenhetedik éve minden februárban több ezer hajléktalan életviszonyait rögzíti. Legutóbb, idén február 3-án 10 928 hajléktalan helyzetben lévő ember válaszolt országos felmérésük kérdéseire.

Budapest, 2016. július 29. - Kevés vállalkozó panaszkodik arra, hogy túl sok megrendelése van. Pedig, főleg az ajánlásos marketingnek köszönhetően, van bőven példa erre is. A tudatos üzleti kapcsolatépítés egyik pozitív kockázata, hogy lehet-e tartani az iramot, ki lehet-e szolgálni minden új megrendelést, amikor valakire úgymond rászakad a bolt.