Pécsi cuvée és szekszárdi bikavér lett a PTE bora

2015. október 3., szombat 08:00

Pécs, 2015. október 3. - A Batthyány Pince 2014-as évjáratú "Pécsi cuvée" fehérbora, valamint az Eszterbauer Kft. 2012-es "Tüke szekszárdi bikavér" vörösbora nyert a Pécsi Tudományegyetem bora címért folytatott idei versenyben.

A két győztes bort a pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi borvidék 14 pincészetének 22 mintájából választotta ki egy szakmai és egy társadalmi zsűri - írta a PTE az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

hirdetés

 

A Pécsi Tudományegyetem 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezett borok ne legyenek drágák, az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük.

 

Az egyetemhez így kerülő győztes borok palackjait egyedi címkékkel látják el, hogy ajándékul szolgáljanak az intézmény partnereinek, vendégeinek.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

sor-pizza400-1405169748.jpgBudapest, 2014. július 13. - Jelentősen nőtt a szurkolás közben rendelők aránya Magyarországon, a vb közben harmadával többen szerezték be így a vacsorát a megszokottnál. Az ételek mellett az italok is slágertermékké váltak: legtöbben a pizzát és a sört választották - derül ki a foodpanda.hu adataiból.

kurtoskalacs-megbontott-vszhuba400-1425734356.jpgBudapest-Bécs, 2015. március 8. - Több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységének eredményeként.

nevtelencimlap-1440437071.png

Pécs, 2015. 08. 24. Ha szeretnél belecsöppenni egy amerikai országúti hamburgerező életérzésébe, akkor mindenképpen el kell látogatnod a pécsi, Fald Fel Amerika Retro étterembe. Csodás ízek, megdöbbentő adagok és udvarias kiszolgálás jellemzi leginkább a hely szellemét.