Pécsi cuvée és szekszárdi bikavér lett a PTE bora

2015. október 3., szombat 08:00

Pécs, 2015. október 3. - A Batthyány Pince 2014-as évjáratú "Pécsi cuvée" fehérbora, valamint az Eszterbauer Kft. 2012-es "Tüke szekszárdi bikavér" vörösbora nyert a Pécsi Tudományegyetem bora címért folytatott idei versenyben.

A két győztes bort a pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi borvidék 14 pincészetének 22 mintájából választotta ki egy szakmai és egy társadalmi zsűri - írta a PTE az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

hirdetés

 

A Pécsi Tudományegyetem 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezett borok ne legyenek drágák, az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük.

 

Az egyetemhez így kerülő győztes borok palackjait egyedi címkékkel látják el, hogy ajándékul szolgáljanak az intézmény partnereinek, vendégeinek.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

fuszerunnep1-400-1431056116.jpgPécs, 2015. május 8. - A gasztronómia, az ízek, az illatok és a zene áll a középpontban a Pécsi Fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs nevet viselő, vasárnapig tartó rendezvényen.

okesv-pecsi-csapat400b-1456072964.jpg

Budapest, 2016. február 22. - Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását pénteken a Hungexpón megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország miskolci csapata vehette át az aranyérmet.

Vajon lehet úgy főzni, hogy az felrázzon? Adj fantasztikus ízeket ételeidnek és étkezz egészségesen! Körülnéztünk a séfek fűszerkeverékei között. Már csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod kedvenced és egészségesen készíted el!