Pécsi cuvée és szekszárdi bikavér lett a PTE bora

2015. október 3., szombat 08:00

Pécs, 2015. október 3. - A Batthyány Pince 2014-as évjáratú "Pécsi cuvée" fehérbora, valamint az Eszterbauer Kft. 2012-es "Tüke szekszárdi bikavér" vörösbora nyert a Pécsi Tudományegyetem bora címért folytatott idei versenyben.

A két győztes bort a pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi borvidék 14 pincészetének 22 mintájából választotta ki egy szakmai és egy társadalmi zsűri - írta a PTE az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

hirdetés

 

A Pécsi Tudományegyetem 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezett borok ne legyenek drágák, az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük.

 

Az egyetemhez így kerülő győztes borok palackjait egyedi címkékkel látják el, hogy ajándékul szolgáljanak az intézmény partnereinek, vendégeinek.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

kekoporto-foto-rosenzweig400-1428950076.jpgPécs, 2015. április 14. - Magyar, cseh és osztrák bor kapott champion-díjat a hétvégén tartott nemzetközi portugieserszemlén. Az eseményen tizennégy bor, ebből tizenegy magyarországi kapott aranyérmes minősítést.

hazai-dinnye400-1468951216.jpg

Budapest, 2016. július 20. - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. magyar dinnye promóciós programot indít hat kereskedelmi áruházlánc - az ALDI, az Auchan, a CBA, a Lidl, a METRO és a SPAR - közreműködésével.

chips400-1472331700.jpg

Budapest, 2016. augusztus 28. - Egy amerikai étteremben 163 éve, augusztus 24-én készült el az első chips. A chips elkészítése nem egy megtervezett folyamat volt, és íze is rengetegszer változott 1853 óta. Hazánkban egy évtizedig a sós íz volt az egyeduralkodó, ám az utóbbi időben a magyarok is nyitottabbá váltak a különleges ízesítésekre.