Egészséges táplálkozás nyáron is

2014. augusztus 4., hétfő 07:00

gyumolcsok400-1406984831.jpgBudapest, 2014. augusztus 4. - Ha azt mondjuk, ideális családkép, megjelenik a szemünk előtt a kiegyensúlyozott, formás anyuka, az egészségtől kicsattanó gyermek és a rájuk büszke, mosolygó apuka. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megfeleljünk ennek a modellnek?

Nem lehet elcsépelt az egyszerű válasz, hogy válasszuk az egészséges életmódot, amelynek jelentős részét képezi a megfelelő, tudatos táplálkozás.

 

A gyümölcsök, zöldségek a legfontosabb élelmiszerek közé tartoznak, melyek elegendő vitamint, ásványi anyagot és rostot biztosítanak számunkra. Hazánkban rengeteg féle és fajta zöldség és gyümölcs elérhető, naponta legalább öt alkalommal kellene ezekből fogyasztanunk, hogy szervezetünk ellen tudjon állni a külvilágból érkező, egészségünket fenyegető hatásoknak és az egyensúly folyamatos maradjon.

 

Persze eszünkbe juthat, hogy mi van, ha gyermekünk elutasítja ezek fogyasztását, vagy éppen nem teremnek a gyümölcsfáink, és a zöldségeskertek is üresek. Nos, egy kis fantáziával a minden évszakban rendelkezésre álló gyümölcsöket, zöldségeket is kívánatosan és változatos formában fogyaszthatjuk.

hirdetés

 

Érdemes háztartási kisgépeink sorát egy gyümölcscentrifugával gazdagítani, és frissen facsart levekkel fedezni folyadékfogyasztásunk egy részét reggelihez, tízóraihoz, uzsonnára. A gyümölcscentrifugával készült levek finomak - még a sárgarépa lé is édes-, egészen más ízük van, mint az üzletek polcain sorakozó dobozos leveknek, és nincsen benne semmi adalékanyag. A tiszta és természetes ízek, színek, textúrák iránt szívesen érdeklődnek a legfinnyásabb gyermekek is.

 

A vitaminokban leggazdagabb, visszamaradt pépet pedig turmixolva, smoothie formában kínálhatjuk. Gazdagíthatjuk őket joghurttal, kefirrel, zsírszegény tejjel az izmok védelméért. Az így készített turmixitalok igen előnyös tulajdonsága, hogy a testünk gyorsan fel tudja dolgozni, ezáltal a nehezen formálható területekről, vagyis a hasról és a derékról is leereszti a nem kívánatos felesleget.

 

Mire figyeljünk a vásárlásnál? Szem előtt érdemes tartani, hogy a gyümölcscentrifugának milyen erős a motorja, mert ha nem elég erős – minimum 700 W-, akkor a keményebb húsú zöldségeket, gyümölcsöket nem fogja bírni, pedig ezek a leginkább elérhetőek minden évszakban. A cékla, a káposzta, a sütőtök, a répa és almalevek jóval olcsóbban előállíthatóak házilag, hiszen ezeket még a száz százalékos gyümölcsleveknél is drágábban kapjuk meg a boltokban.

 

Jó, ha az adagolónyílás nagy és szeletelés nélkül is befér rajta egy közepes méretű alma, így rengeteg idő megtakarítható az előkészületeknél.

 

A modernebb és jobb minőségű, márkás termékeknél a gyártók ügyelnek arra is, hogy a gép könnyen tisztítható legyen, illetve a lehető legtöbb levet facsarja ki, de választhatók előre beállítható mixelési funkciók italok, levesek, dresszingek készítésére, illetve jégaprításhoz is. Bővebben tájékozódhatunk a különböző gépek tulajdonságairól az adivstore.com weboldalon.

 

Kerüljön elő gyakran a gyümölcscentrifuga háztartásunkban. Egészségünkre!

 

Forrás: naprakész

Kapcsolódó cikkek

borospohar400-1471880223.jpg

Budapest, 2016. augusztus 23. - Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.

Pécs, 2016. szeptember 16. - A Villány-Siklósi Borút borászatai hatodik éve állnak a kultúra mellé, hogy boraikat kóstoltatva segítsék az Európai Bordalfesztiválok szervezését. Szeptember 24-én, a Kodály Központ aulájában 17.00 és 19.00 óra között a borvidék változatosságát szeretnék megmutatni boraikban.

liba400-1446583033.jpgVillány, 2015. november 4. - "Aki Márton napján bort nem iszik, egész évben szomjazik" - tartja a mondás. A Márton-napi Újborünnepnek sok éves tradíciója van a Villányi borvidéken, a hozzá kötődő programokkal pedig mára országos hírű eseménnyé vált a borkedvelők körében.