Az év legnagyobb társadalmi hatású programja

2016. október 16., vasárnap 07:05

khgyogyvarazs400-1476529834.jpg

Budapest, október 16. - A K&H gyógyvarázs program az elmúlt tizenhárom évben a gyermekegészségügy számára nyújtott folyamatos támogatás és a társadalom széles körének bevonása elismeréseként elnyerte a Magyar Adományozói Fórum által megítélt Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program első helyezését.

A program emellett Az Év Társadalmi Befektetési Programja, a Legsikeresebb Partneri Együttműködés és a Leginnovatívabb Támogatói Program kategóriákban is díjat, illetve elismeréseket kapott.

 

A K&H fontos feladatának tekinti, hogy ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállaljon, főként négy területen, amelyek a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség. Ez utóbbi ernyője alatt a gyermekegészségügy kiemelt figyelmet kap, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalma teljesebb életet élhessen.

 

- Társadalmi felelősségvállalási stratégiánk kialakításakor, több mint 10 évvel ezelőtt, egy kutatást végeztünk, ami azt mutatta, hogy az emberek az európai átlaghoz képest nehezebb helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartják a legfontosabbnak. Ez alapján egy olyan komplex programot kívántunk létrehozni, amely amellett, hogy hosszú távon segítséget nyújt a gyermekegészségügyi intézményeknek, országszerte megmozgatja az önkéntes, segítségnyújtásra kész embereket, és munkatársainkat is büszkeséggel tölti el - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója a díj átvételekor.

hirdetés

 

A Magyar Adományozói Fórum által megítélt Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program első díját elnyerő K&H gyógyvarázs program 2004-ben indult, és kezdetben egy országos műszerbeszerzési pályázatot foglalt magába, amelynek célja, hogy a magyar kórházakat és mentőállomásokat korszerű eszközökkel lássa el, így könnyítve meg a kis betegek kórházi létét és egyben az egészségügyi dolgozók munkáját is. Az elmúlt 13 év alatt eddig 336 intézmény gazdagodott összesen 577 millió forint értékű orvosi berendezéssel és műszerrel. Az elnyert műszerekkel - amelyek sok helyen 30 éves gépek helyére érkeztek - évente körülbelül 800 ezer gyerek gyógyulhat gyorsabb, hatékonyabb eszközökkel.

 

- Azt gondoljuk, hogy a gyerekek testi gyógyulása mellett a lelki épségükre is figyelmet kell fordítani, ezért 2013-ban kiegészítettük programunkat a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programelemmel. Ennek keretében jelenleg már az ország 49 kórházában olvashatnak, illetve a K&H online mesetárba feltöltött videón keresztül 40 kórházba küldhetnek mesét azok az önkéntes „K&H mesedoktorok”, akik egy-egy vidám történettel szeretnének segíteni abban, hogy a kórházban töltött idő gyorsabban és vidámabban teljen a gyermekek számára. Eddig több mint 41 ezer önkéntes regisztrált, és közel 12000 meseolvasás valósult meg, míg a közel félezer mesevideót eddig több mint 50.000 alkalommal nézték meg a kis betegek - mondta Horváth Magyary Nóra.

 

- A K&H gyógyvarázs sokszínűségét és széleskörű társadalmi hatását az évek alatt fokozatosan erősítette, hogy minden évben újabb és újabb elemmel bővül a program, a támogatandó intézmények, az önkéntesek, saját dolgozóink és a közreműködő cégek egyre szélesebb körének bevonásával. Műszerbeszerzéseinket rendszeresen segítik dolgozóink, akik karácsonyi vacsorájuk összegével és SZJA 1%-ukkal is támogathatják a programot. Ügyfeleink is tudnak róla, hogy Mastercard vásárlásaik után a bank elkülönít egy összeget, amit műszertámogatásra fordít. A mesedoktorok programba az egész társadalom önkéntesen bekapcsolódhat, kollégáinkkal az élen. A jótékonyságra nyitott hírességek sokszor maguk veszik fel a K&H-val a kapcsolatot, hogy csatlakozhassanak a programhoz. Büszkén mondhatom, hogy a mesedoktorok közel 20%-a ráadásul visszatérő meseolvasó, akik - visszajelzéseik alapján - rengeteg pozitív élménnyel gazdagodnak, és a társadalmi problémákra is érzékenyebbé váltak - hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra.

 

Az év legnagyobb hatást elérő támogatói programja első helyezése mellett a K&H gyógyvarázs megkapta a Magyar Adományozói Fórum Az Év Társadalmi Befektetési Programja kategória 2. helyezését, illetve a Legsikeresebb Partneri Együttműködés és a Leginnovatívabb Támogatói Program kategóriában is elismerést kapott.

 

Forrás: K&H gyógyvarázs

Kapcsolódó cikkek

ver1-1385096133.jpgBiztosan nem kell sokat magyarázni, miért is érdemes időközönként véradásra járni. Azonban egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk. Hogy pontosan miért, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

Budapest, 2015. június 30. - Július elseje Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Így holnap zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.

Budapest, 2015. november 29. - Folytatódik a védőnői méhnyakszűrés, melynek célja, hogy a célcsoportba tartozó nők a lakóhelyükhöz közel, az alapellátás keretében érhessék el ezt a számukra létfontosságú szűrővizsgálatot. A méhnyakszűrési programban az elmúlt két évben a védőnők segítségével közel 54 ezer nő vett részt vizsgálaton, melynek során összesen 1 600 esetben fedeztek fel valamilyen kedvezőtlen elváltozást. A méhnyakrák kialakulása az időben felismert elváltozás kezelésével megelőzhető. Jelenleg 1 500 védőnő végezhet méhnyakszűrést az országban, és évről évre újabb védőnők szerzik meg a szükséges tudást és szakmai gyakorlatot a graduális képzés során - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.