Svájci körút előtt a Pannon Filharmonikusok

2015. december 22., kedd 08:00

Pécs, 2015. december 22. - Svájc rangos koncerttermeiben lép fel december 26. és 30. között a Pannon Filharmonikus zenekar magyar és svájci szólistákkal.

A hat hangversenyből álló koncertsorozat első állomása a zürichi Tonhalle nagyterme lesz. A Kodály Központ rezidens zenekara bemutatkozik Bernben, Bázelban és Genfben is. A koncertsorozat műsorán Carl Orff, Beethoven, ifjabb Johann Strauss és Mozart művei szerepelnek - közölték a szervezők.

hirdetés

 

Szólistaként a Virtuózok műsorból megismert Boros Misi zongorista, valamint Katarzyna Jagiello, Dobay Kinga, Sascha Kramer, Jan Jakub Monowid és Jonathan Sells énekesek lépnek fel az együttessel.

 

A turné karmestere Michael Zukernik vendégkarmester és Bogányi Tibor, a Pannon Filharmonikusok dirigense lesz.

 

A szervezők közlése szerint Boros Misi svájci vendégszereplése az Armel operafesztivál különdíja a Virtuózok televíziós versenyen nyújtott kimagasló művészi teljesítményéért.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

joana-1438530162.jpg

Egy világ, ahol a csillár tamponokból áll, a cipő fazekakból épül fel, a kocsit fegyverek borítják vagy egyszerűen csipke minden. Egy kis művészet, egy kis portugál, Joana Vasconcelos!

janzso-ildiko-petersz-arpad400-1483477983.jpg

Pécs, 2017. január 4. - Győzteseknek játszott január 2-i díszhangversenyén a Pannon Filharmonikusok (PFZ), ahol 2016 legkedvesebb muzsikusait is megválasztották. Eseménydús díszhangversennyel kezdte meg az új évet a pécsi zenekar. A 2016-os Riói Olimpia kiváló sportolóit ünnepelve, a győztesek tiszteletére állította össze a zenekar az est műsorát.

Dunaújváros, 2013. június 19., szerda - Először rendezik meg csütörtökön és pénteken az Országos Börtönszínházi Találkozót Dunaújvárosban A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közös szervezésében.