Izgalmas programok Nagyvázsonyban

2016. július 23., szombat 07:00

Nagyvázsony, 2016. július 23. - Három napig tartó vigadalom várja a nagyvázsonyi Kinizsi Várban azokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július 29. és 31. között.

A Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására. Lesz ott minden: gyerekelőadások, Gryllus Vilmos-koncert, Szende, a székely lábbábos előadása, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, és interaktív történelmi sétákon is részt vehetnek az érdeklődők.

hirdetés

 

A középkori táncos-zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. A reneszánsz várjátékokból is ízelítőt kaphatunk Balassi-verseken és korabeli fegyverbemutatókon keresztül.

 

Jelen lesznek a Csobánc Várának Vitézei, valamint a Kinizsi Íjász Baráti Kör, akik korhű ruhákban, korabeli fegyverekkel tartanak kicsikkel és nagyokkal az időutazáson. A vendégek megismerkedhetnek a hagyományápolás kiváló „katonáival” és eszközeikkel is.

 

A Kinizsi Vár minden múzeuma, a kápolna, a torony, a tömlöc és a nyomda is látogatható, csakúgy, mint a Néprajzi Múzeum és a Postamúzeum is. A Történelmünk nagyjai című, 33 híres nagy magyart bemutató időszaki kiállítás is várja a látogatókat a vár kápolnájában.

 

Bővebben: Kinizsi Napok a Facebookon és www.kinizsivar.hu

 

Forrás: Edupress

Kapcsolódó cikkek

a-folyon-tul-italia-kultkikoto400-1439928623.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 19. - Ahol Szabó Kimmel Tamás játssza Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós és Szabó Éva kisunokáját, ahol Oszvald Marika a Váci Szimfonikus Zenekarral énekel, ahol Mikó István a musical-terápia egyik motorja, ott garancia van a minőségre, és arra, hogy nagyon jól fogunk szórakozni!

Pécs, 2015. december 26. - Szeretné tartalmasan tölteni karácsony másnapjának estéjét, illetve az ünnepet követő vasárnapot? Az Irány Pécs Nonprofit Kft. Tourinform irodájának programajánlójából szemezgetünk.

pecsi-advent2014-1417285868.jpgPécs, 2014. november 29. - Színes hangjegyek a Mindenki karácsonyfáján, ünnepi kóruskoncertek a vásári forgatagban, az EUROPA CANTAT XIX szervezői így készülnek az idei Karácsonyra.