Műfajok legjava a KULTKIKÖTŐ hosszú hétvégéjén

2015. augusztus 19., szerda 07:05

a-folyon-tul-italia-kultkikoto400-1439928623.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 19. - Ahol Szabó Kimmel Tamás játssza Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós és Szabó Éva kisunokáját, ahol Oszvald Marika a Váci Szimfonikus Zenekarral énekel, ahol Mikó István a musical-terápia egyik motorja, ott garancia van a minőségre, és arra, hogy nagyon jól fogunk szórakozni!

Mindez a Balaton mellett? Igen: a KULTKIKÖTŐben, Földváron! Más nem is kell ahhoz, hogy kellemes legyen a hosszú hétvége!

 

Balatonföldvár

 

Aug. 19. (szerda) 20.30 | A folyón túl Itália
Orlai Produkciós iroda
Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül... Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű.
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Szabó Éva, Cseh Judit
Rendező: Znamenák István

 

„Egy színpadon látni például Lázárt, Benedek Miklóst és Lukáts Andort, ez nagyon jó, kivált akkor, ha ők is élvezik nemcsak a darab kínálta helyzeteket és dialógusokat, hanem az együttjátszást. És élvezik: állandó félmosoly a szájak szögletében, a színpadon és a nézőtéren.” (részlet a Revizor kritikájából)
„…aki szereti, ha egyik szeme sír, a másik nevet, és különös örömet szerez neki, ha magára ismer, annak feltétlen ajánljuk. Akár a nagyival közösen!” (részlet a ványabácsi kritikájából)

hirdetés

 

Aug. 21. (péntek) 20.30 | Operett Gálaest

Oszvald Marikával, Peller Károllyal és Szendi Szilvivel
A magyar operett hungarikum, igazi magyar műfaj: benne van a vérünkben. Ha meghallunk egy-egy örökérvényű slágert, máris mozog a lábunk, és együtt énekeljük az ismert sorokat. A KULTKIKÖTŐ Operett Gálaestjén a műfaj legnagyobb csillagai lépnek fel: a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház népszerű párosa, Szendi Szilvi és Peller Károly, valamint egy 8 tagú tánckar.
A műsorban – melyhez a zenét a Váci Szimfonikus Zenekar biztosítja, Farkas Pál vezénylésével – olyan slágerek is elhangzanak, mint a Te rongyos élet, a Jaj cica, a Délibábos Hortobágyon vagy a Szép város Kolozsvár.

 

operett-galaest-kultkikoto600-1439928413.jpg

 

Aug. 22. (szombat) 20.30 | Csoportterápia - musical-komédia
Kecskeméti Katona József Színház
Egyedül nem megy. Irány a csoportterápia, ha olyan problémák tornyosulnak felettünk, amikkel már nem tudunk megbirkózni. Csábító lehetőség megvitatni gondjainkat – egy hozzáértő vezetésével. Már az is sikerként könyvelhető el, ha egyértelmű kérdéseket tudunk megfogalmazni ügyünket illetően, például, hogy hol van az orvos? Nélküle nem biztos, hogy a leggördülékenyebben indul ez a történet… És különben is: kik ezek itt körülöttünk a mondvacsinált problémáikkal, mikor a mi életünk sokkal nagyobb kátyúban van?!
Ne számítsanak száraz, unalmas, diagnosztizálással töltött órákat, hiszen a Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila alkotta írótrió humorban és dalban mondja el...
Szereplők: Mikó István, Dobó Enikő, Kiss Zoltán, Aradi Imre, Csombor Teréz, Hajdú Melinda
Rendező: Cseke Péter

 

csoportterapia-kultkikoto600-1439928299.jpg

 

Szilas Miklós | Van egy mesém
Mesék köré szőtt dalok, dalok köré szőtt mesék
„Jó hírem van... Van egy mesém! Na jó, több is akad. :) Elmondom mindet, vagy ha már nem megy a beszéd, hát eléneklem. Játszótársakat keresek 0-99 éves korig, jelenlegi és örök gyerekeket.” A mesélő, énekes, dal- és élményszerző Szilas Miklós közös mese-játékra invitálja a gyerekeket. – Jöjjön, aki óvodás, iskolás, nyitva a szeme, a szája, a füle, a szíve!
(Fenyves aug. 21. péntek 18.00, Földvár aug. 22. szombat 11.00)

 

van-egy-mesem-kultkikoto-web-1439928444.jpg

 

Magyar Népmese Színház | A brémai muzsikusok
Interaktív játék, ahol a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a jelmezeket, és két színész meg egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének. Együtt indulunk a brémai erdőbe, együtt űzzük el a rablókat. A szamár, a cica, a kakas, a kutya és a rák új otthonra talál és boldogan élnek…
(Fenyves aug. 22. szombat 11.00, Földvár aug. 23. vasárnap 11.00)

 

Forrás: Szemerédi Fanni / KULTKIKÖTŐ, bővebben: www.kultkikoto.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. május 7. - A nacionalizmus és a underground a témája két különleges kiállításnak, amelyek május 8-án, csütörtökön nyílnak a baranyai megyeszékhelyen.

Budapest-Pécs, 2014. augusztus 31. - A holokauszt 70. évfordulójára - ennek keretében Radnóti Miklós halálára - és a Fischer Annie-centenáriumra is emlékeznek a ma kezdődő Zsidó Nyári Fesztiválon, amely gazdag zenei, irodalmi, színházi, filmes és képzőművészeti programokkal várja az érdeklődőket szeptember 7-ig. A programsorozathoz idén Pécs is csatlakozott egy eseménnyel.

Budapest, 2016. október 30. - Vajda János Zrínyi kantátájának ősbemutatójával, valamint Gersy Károly, Dohnányi Ernő és Kodály Zoltán műveivel tisztelegnek a szigetvári hősök hazaszeretete előtt november 6-án a pécsi Kodály Központban a Zrínyi-emlékév részeként.