Idén is Szárnyas Malac Nap a Bóbitában

2015. december 28., hétfő 07:00

Pécs, 2015. december 28. - Gyermek és felnőtt közönségével együtt búcsúztatja az óévet a Bóbita Bábszínház a szerdai Szárnyas Malac Napon.

A teátrum immár hagyományos előszilveszteri rendezvénye a Weöres Sándor Bóbita című versében szereplő, "megigézett" malacról kapta nevét, amelyet az intézmény 1994-ben emblémájául választott.

 

Sramó Gábor, a Zsolnay Kulturális Negyedben található Bóbita Bábszínház igazgatója az MTI-nek elmondta, két csecsemőszínházi és két nagytermi produkciót láthat a közönség december 30-án. A gyermekek és szüleik emellett bábkészítő foglalkozáson is részt vehetnek.

hirdetés

 

A legfiatalabb korosztálynak szóló, Zimmezumm című kamaratermi produkció első előadására már az összes jegy elkelt. A nagyteremben délelőtt a Hókirálynő, délután a Bagolykisasszony meséje című előadás lesz műsoron.

 

Sramó Gábor megjegyezte, a korábbi években megszokottakkal szemben, idén nem szerepel felnőtt előadás a programok között. Az igazgató szerint ennek részben anyagai okai vannak, másfelől pedig, hogy nem találtak olyan produkciót, amelyet meg tudtak volna hívni.

 

A bábszínház igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a Bóbitának egy évadban körülbelül 40 ezer nézője van, és a nézőszám emelkedő tendenciát mutat.

 

Sramó Gábor kifejtette, jelentős emelkedést tapasztalnak a bérleteladásban: míg 2013-ban mintegy 3200 bérletet értékesítettek, az idén decemberig e szám meghaladta a négyezret. A Bóbita Bábszínház egy évadban mintegy 280 előadást tart, ebből 70-80 alkalommal a baranyai megyeszékhelyen kívül vendégszerepelnek. A pécsi társulat gyakori vendég a fővárosban, de országszerte és külföldön is rendszeresen tartanak előadásokat. Mint kiemelte, idén Franciaországban és Romániában jártak, 2016-ban pedig Szerbiába készülnek.

 

Forrás: MTI, bővebben: www.bobita.hu

Kapcsolódó cikkek

evszakok-film-youtube400-1459674366.jpg

Budapest-Pécs, 2016. április 4. - Magyarországon április 14-én kerül a mozikba az Évszakok című nagyszabású természetfilm, amelynek premier előtti megtekintésével természetvédelmi programokat támogathatnak a nézők.

ocho-macho400-1433382727.jpgVillány, 2015. június 4. - Az Ocho Macho teremt fergeteges hangulatot ingyenes koncertjén június 5-én, pénteken 20.30-tól a Villányi Rendezvénytéren, a Ha Péntek, akkor Villány! rendezvénysorozat következő eseményén.

zongora400-1428548483.jpgPécs, 2015. április 9. - A baranyai megyeszékhelyre érkezik a Bogányi Gergely Kossuth-díjas művész által megálmodott, új fejlesztésű hangversenyzongora. A Pannon Filharmonikusok április 16-i, Zarathustra című koncertje jóval több, mint a hangszer dél-dunántúli bemutatkozása.