éltetŐ 2.: bemutatják az újabb Varsányi-könyvet

2015. november 29., vasárnap 08:05

Pécs, 2015. november 29. - Varsányi Ferenc éltetŐ 2. című könyvének zenés műsorral egybekötött bemutatására kerül sor december 4-én a Művészetek és Irodalom Házában.

Varsányi Ferenc evangélikus lelkész első kötete az éltetŐ 2014-ben hasonló körülmények között került bemutatásra. A mintegy húsz prédikációt tartalmazó kötet rendkívül meleg és szívélyes fogadtatásban részesült, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a kisteremből a nagyba kellett költöztetni a rendezvényt, mivel olyan sokan voltak kíváncsiak a beszélgetésre. Az első könyv népszerűségéből kiindulva az idén megjelent folytatás bemutatójára is sok vendéget várnak.

hirdetés

 

A Dunaharaszti Evangélikus Egyházközösség által szervezett előadás 18 órakor kezdődik a Művészetek és Irodalom Háza Fülep Lajos termében. Az est moderátora dr. Font Márta egyetemi tanár lesz, a könyvet ismerteti Bodogán László görög-katolikus parókus, a zenei műsorban tárogatón közreműködik Borsós István.

 

Dr. Fabiny Tamás püspök az alábbi szavakkal méltatta az éltetŐ második részét: „Szeretettel ajánlom az olvasók figyelmébe Varsányi Ferenc kötetét, mely az elmúlt évek igeszolgálatából válogat. Az igehirdető hétköznapi életünk hátterén, sok személyes példával illusztrálva szólaltatja meg a Szentírás üzenetét. Kívánom mindannyiunknak, hogy Isten Igéje formálja mindennapi életünket, legyen éltető táplálékká és mind tisztábban ragyogjon fel előttünk személyes csendességünkben és az igehallgató gyülekezet testvéri közösségében.”

 

Kezdési időpont: 2015. december 4., 18:00 óra
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza - Fülep Lajos terem (7621, Pécs, Széchenyi tér 7-8.)

 

A részvétel ingyenes!

 

A rendezvény további részleteiről az [email protected] e-mail címen vagy a +36 72 510 628 és +36 72 510 629 telefonszámokon érdeklődhet.

 

Forrás: Ferling

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. december 9. - Közeleg a karácsony, és egyre többen teszik fel a kérdést: milyen könyvet vegyek a gyerekemnek? Az UNICEF Magyarország és a Bookline közös gyerekkönyv-ajánló programja közzétette újabb listáját, amin nyolc gyerekeknek és egy szülőknek szóló könyv érdemelte ki a Szívünk rajta-matricát. A lista folyamatosan bővül, a könyvek ajánlását gyerekektől, szülőktől és kiadóktól egyaránt várják a program szervezői.

bp-klezmer-band-1369296048.jpg

Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élményé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

a-kellekes400-1435260299.jpgBalatonföldvár, 2015. június 26. - A július 17-re meghirdetett Closer című előadás helyett a KULTKIKÖTŐ - Balatonföldvár műsorán Kern András önálló estje, A kellékes szerepel - tájékoztatták portálunkat a műsorváltozásról a szervezők.