Virtuális múzeum fogja bemutatni az 1. világháborút

2013. november 6., szerda 19:21

Internetes oldalt indít az első világháborús események feldolgozására a Nagy Háború kitörésének jövőre esedékes 100. évfordulója előtt az Oroszország Hangja.

Négy – angol, orosz, német és francia – nyelven elérhető, az első világháború eseményeit bemutató weblapot indít az Oroszország Hangja állami rádió az orosz kulturális minisztériummal, az Orosz Hadtörténeti Társasággal és Rosszotrudnicsesztvo Szövetségi Ügynökséggel együttműködve.

hirdetés

 

Az oldalt egyedülálló projektnek nevezte a rádió elnöke, Andrej Georgijevics Bisztricki, mivel korábban nem közölt dokumentumokat tesznek elérhetővé az interneten.

 

A közzétett anyagok között lesznek térképek, a hadseregek főhadiszállásán keletkezett dokumentumok, visszaemlékezések, fotók, filmfelvételek, poszterek, életrajzok, köztük olyan elfeledett háborús hősöké, akiket Oroszországban is alig ismernek.

 

Ezen források közül számos eddig egyáltalán nem volt elérhető a nyilvánosság számára.

A tervek szerint neves orosz és külföldi történészek is kifejtik majd véleményüket a Nagy Háború okairól és következményeiről.

 

A decemberben induló virtuális múzeum elérhető lesz a Facebookon és a Twitteren is.
 

Kapcsolódó cikkek

A Google a világ legértékesebb márkája, 2014-re 2013-hoz képest 40 százalékkal nőtt a márka értéke, és elérte a 158,8 milliárd dollárt - derült ki a Millward Brown Optimor médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből.

kleindavid400-1462211536.jpg

Budapest, 2016. május 2. - Kinti idő szerint vasárnap kora délután első magyarként elérte az Annapurna 8091 méter magas csúcsát Klein Dávid, aki oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül jutott fel a hegycsúcsra - erősítette meg hazai idő szerint nem sokkal este hét óra után a hegymászó.

big-ben400-1482088728.jpg

London, 2016. december 19. - Bezárta kapuit a turisták előtt, januárban pedig hónapokra el is hallgat a Big Ben, a londoni parlament világhírű toronyórája, amelynek nagyjavítását már nem lehet halogatni.