Pécs és környéke a bajor televízióban

2014. április 6., vasárnap 10:25

pecs-wir-in-bayern400-1396772385.jpgMünchen-Budapest-Pécs, 2014. április 6. - Budapest 2010-es szereplése után március 31-én Pécset és környékét mutatta be a Bayerisches Fernsehen „Wir in Bayer" című magazinműsora - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A műsort 2003 óta sugározzák hétköznapokon 15:30-16:45 között. A stúdióbeszélgetésekkel és filmbejátszásokkal színesített program a helyi tradíciók, szokások bemutatásával kívánja a nézők számára a bajor gyökereket feltárni. Ezért is nagy megtiszteltetés hazánk számára, hogy a helyi témák mellett ezúttal Pécs és környéke is bemutatkozhatott a műsorban.

hirdetés

 

A nyolcperces, szép fotókkal illusztrált beszélgetésben Annette Eckl, a Bayerischer Rundfunk utazási szakértője mesélt élőben a vidékről. Az újságírónő - aki tavaly ősszel a MT Zrt. meghívására látogatott ismételten hazánkba -, először a mediterrán hangulatú Pécset mutatta be, kiemelve a Zsolnay Kulturális Negyed izgalmas kínálatát és a város pezsgő életét.

 

Majd a Villányi Borvidékre kalauzolta a nézőket, hangsúlyozva a magyar borok kitűnő minőségét. Végezetül pedig a helyi sváb szokásokat ismertette, valamint konkrét utazási tippekkel is szolgált.

 

Anette Eckl élményeiről itt olvashatunk. A vele készült beszélgetés ezen a linken érhető el 24:18-tól 32:30-ig.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, fotó: Bayerische Rundfunk

Kapcsolódó cikkek

klein-david400-1461074216.jpg

Budapest-Katmandu, 2016. április 19. - A hétvégén 7400 méter magasságba jutott Klein Dávid a Johnnie Walker Annapurna Expedíció 37. napján, azonban a rossz időjárás miatt a többi hegymászóhoz hasonlóan végül ő is visszafordult és nem kísérelte meg a csúcstámadást.

 Sanghaj, 2013. július 1., hétfő- Sajátos módját kínálják a szexuális zaklatásokat megelőzni kívánó nőknek élelmes kínai kereskedők: az elmúlt hetekben szőrös harisnyával, szőrös műdekoltázzsal is segítik apasztani a kéretlen kedélyeket.

Budapest, 2016. augusztus 7. - A "Virtuális Felnövés - Behálózott gyerekek" tanulmány, amelyet az iconKids és a Kaspersky Lab adott ki, rámutatott, hogy az online zaklatás sokkal veszélyesebb a gyerekek számára, mint ahogy azt a szülők hiszik.