Kutyás slágert hallucinál 3 éve a londoni nő

2013. február 15., péntek 16:30

Három éve nem tud aludni egy brit nő amiatt, hogy agya állandóan egy régi slágerrel "traktálja".

"Olyan, mintha a fejemben egy rádió lenne, amelyet képtelenség kikapcsolni" - idézte Patti Page-et a The Daily Telegraph című brit lap. "Ráadásul néha olyan hangos a zene, hogy nem hallom, amit a férjem mond" - tette hozzá.


A dalt ugyanakkor nagyon szerette - gyerekkorában. Mennyibe kerül az a kutya a kirakatban? - ez az 1950-es években népszerű sláger címe, és ezt énekelte ő is naphosszat. Mára már ki nem állhatja, mert ezt hallja "végtelenítve". Agyi repertoárja mindazonáltal nem csak egyetlen dalból áll, előkerül és "beakad" néha a brit himnusz, a Boldog szülinapot és az Auld Lang Syne című dal.

hirdetés


  "Három éve kezdődött, és azóta folyamatosan szólnak a fülemben a dalok. Éjjel a legrosszabb, borzalmasan nehéz elaludnom" - mondta Page.


Az orvosok tehetetlenek, a betegség neve zenehallucináció. A nő nyugtató-lazító hanglemezeket használ - madárdal és bálnafütty CD-ket -, hogy elhallgattassa, vagy legalábbis elnyomja a belső dalokat. A fülcsengés vagy -zúgás valamennyire hasonló a problémához. Brit Fülcsengés Szövetség adatai szerint a szigetország lakosságának a tizede szenved a probléma enyhe formájától, és 1 százalékra tehető azoknak a hányada, akiknek rontja az életminőségét. Nagy hangerővel játszó rock- és popzenészek körében nem ritka.

 

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Varsó, 2016. július 15. - Bár az ATM-ek, vagyis a készpénzfelvételre szolgáló bankautomaták ellen intézett fizikai támadásokról még mindig hallani a hírekben, az igazán komoly támadások ma már a kibertérben zajlanak. A hackerek rosszindulatú számítógépes programmal, vagyis malware-rel fertőzik meg az automatákat, és így próbálnak meg hozzáférni az ügyfelek adataihoz, PIN kódjához.

szegeny-gyermek400-1467523770.jpg

Budapest, 2016. július 3. - A jelenlegi trendek alapján 2030-ban 69 millió gyermek hal meg öt éves kora előtt olyan okokból, amelyeket megakadályozhattunk volna, 167 millió gyermek él szegénységben, és 750 millió fiatal lány megy férjhez még felnőtt kora előtt - hacsak a világ különös hangsúlyt nem fektet a leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekekre.

mobil400-1393781565.jpgBudapest, 2014. március 3. - A globális mobiladat-forgalom 2018-ig a tavalyinak közel tizenegyszeresére, a kelet-közép-európai térségben 13-szorosára emelkedik - derül ki a Cisco Visual Networking Index (VNI) prognózisának frissített mobiladat-forgalmi fejezetéből.