Az olasz üdvözlet: Horvátország, módosítsd a habzó bor nevét!

2013. július 1., hétfő 11:52

 Róma, 2013. július 1., hétfő- Giorgio Napolitano olasz államfő és Enrico Letta kormányfő a trieszti Il Piccolo napilapban közölt nyílt levélben is üdvözölte Zágráb EU-tagságát, miközben az északkelet-olasz prosecco-termelők máris a horvátokkal való küzdelemre készülnek a habzó bor nevéért.

Napolitano, aki a zágrábi csatlakozási ünnepségen is részt vett, az olasz-horvát határövezet napilapjának számító Il Piccolóban azt hangsúlyozta, hogy a szomszédos ország unióba lépésével Itália és Horvátország jövője ismét közös lett és az Adriai-tenger térsége visszaszerezte központi szerepét Európában.

hirdetés


Horvátország a bizonyítéka annak, hogy az EU még vonzó célnak számít - írta Letta hangsúlyozva, hogy a következő egy év, Olaszország 2014. július elsején kezdődő soros elnökségéig az Unió újraindításáról fog szólni.
A La Repubblica napilap hétfői tudósítása "langyosnak" nevezte a zágrábi hangulatot, megjegyezve, hogy az Európai Unióba való belépés már nem számít ünnepnek. Az újságnak Predrag Matvejevic horvát író úgy nyilatkozott, az EU-tagság húsz éves késéssel érkezett.


Hétfőtől a horvátoknak le kell mondani a prosek termékelnevezésről - hangoztatták az olasz prosecco-termelők. Olasz sajtóértesülések szerint azonban a horvátok erre már nemet mondtak.

Kapcsolódó cikkek

el-papa-profecias-l-cavlt3-1363203391.jpeg

Buenos Aires érseke, Jorge Mario Bergoglio lett az új pápa. A Ferenc nevet vette fel.

Varsó, 2016. július 15. - Bár az ATM-ek, vagyis a készpénzfelvételre szolgáló bankautomaták ellen intézett fizikai támadásokról még mindig hallani a hírekben, az igazán komoly támadások ma már a kibertérben zajlanak. A hackerek rosszindulatú számítógépes programmal, vagyis malware-rel fertőzik meg az automatákat, és így próbálnak meg hozzáférni az ügyfelek adataihoz, PIN kódjához.

mbedji-foto-hajdu-d-andras400-1478032955.jpg

Pécs, 2016. november 2. - Az önkéntes magyar szemész szakorvos, missziós és szerzetes, Dr. Hardi Richárd Kongóban gyógyítja a betegeket. Nagyjából nyolcmillióan élnek itt, ahol Hardi doktor másodmagával látja el a szemész szakorvosi feladatokat.