3D-sen nyomtatott robotot minden iskolába!

2014. november 3., hétfő 06:00

Budapest, 2014. november 3. - Minél több oktatási intézménybe szeretné eljuttatni Poppy nevű robotját az Európai Kutató Tanács, amelynek alkatrészei egy 3D-nyomtatóval egyszerűen létrehozhatóak.

A Poppy szoftvere nyílt forráskódú, a működtetéséhez szükséges minden paraméter és alkatrész ingyenesen hozzáférhető, így elméletileg bármely oktatási intézményben megépíthető. Megalkotásához azonban szükség van egy 3D nyomtatóra is.

hirdetés

 

A francia Flowers Laboratory által tervezett robottal arra akarnak lehetőséget nyújtani az intézmények és a pedagógusok számára, hogy a mechanikát, számítástechnikát, elektronikát és 3D-nyomtatást tanuló diákok kreativitását fejlesszék, felkeltsék érdeklődésüket a tudomány iránt.

 

Az oktatórobot kifejlesztését az Európai Kutató Tanács (European Research Council - ERC) finanszírozta, amely 2020-ig összesen 13 milliárd eurós kerettel gazdálkodhat az Európai Unió kutatás-fejlesztési programjából.

 

Forrás: Edupress

Kapcsolódó cikkek

Luxembourg-Budapest, 2015. október 12. - Szerdán, október 14-én avatják fel Serge Ecker luxemburgi művész Meluzina címet viselő szobrát Luxemburg fővárosában, az Alzette-folyó partján.

zagyva-golya400-1386700564.jpgÁtrepülte az Egyenlítőt és Kenya déli részén tartózkodik a Nógrád megyei Nemti község közelében 2012 augusztusában jeladóval ellátott, Zagyva nevű fehér gólya - adta hírül december 10-én a greenfo.hu portál.

operacios-igazgato-1397741984.JPGEgyesült Államok, 2014. április 18. - Villámgyorsan bejárta az internetet az az embertelennek tűnő álláshirdetés, amelyről aztán kiderült, miről is szól valójában.