Operációs igazgató - a legbrutálisabb munka

2014. április 18., péntek 06:00

operacios-igazgato-1397741984.JPGEgyesült Államok, 2014. április 18. - Villámgyorsan bejárta az internetet az az embertelennek tűnő álláshirdetés, amelyről aztán kiderült, miről is szól valójában.

Operációs igazgató - erre a posztra kereste a legalkalmasabb alanyt a bostoni Mullen Ügynökség. A hirdetést különböző online felületeken helyezték el, és több millióan rá is klikkeltek. Végül mindössze huszonnégyen jelentkeztek, de ők is meggondolták magukat az állásinterjú közben.

hirdetés

 

És hogy miért? A munka brutális követelményei miatt. Ugyanis kiderült, az operációs igazgató munkakörébe tartozik az, hogy az év minden napján, a nap 24 órájában készenlétben kell lennie, pihenés, alvás nincs - ahogy fizetés se -, továbbá orvosi, pénzügyi és gasztronómiai ismeretekre is szüksége van.

 

A huszonnégy jelentkező embertelennek és könyörtelennek nevezte ezt a munkakört. A végén viszont az interjút készítő férfi elárulta nekik, hogy az operációs igazgató munkaköri leírása valójában egy édesanya tevékenységét fedi le.

 

Az állásinterjúkból összeállított felvételt megtekintheti ide kattintva.

Kapcsolódó cikkek

38644-1365762082.jpg

Szaddám Huszein egykori bagdadi szobrának egy darabját kínálja eladásra már évek óta egy brit veterán. Nigel Ely tíz éve szerzett egy darabot - a fenekét - az akkor ledöntött szoborból. Most az iraki kormánnyal vitázik, amely vissza szerezné kapni a becsesnek vélt töredéket.

Jeruzsálem, 2013. április 6., szombat – „A történelem legnagyobb internetes csatájának” megindításával fenyegetőznek nemzetközi hackerek, akik vasárnap kibertámadást akarnak kibontakoztatni Izrael ellen.

martin-1365008193.jpg

Negyven éve, 1973. április 3-án Martin Cooper, a Motorola cég mérnöke a New York-i 56. utca és a 6. sugárút sarkán állva a kezében tartott mobiltelefonról felhívta Joel S. Engelt, a konkurens AT&T Bell Labs társaság kutatórészlegének vezetőjét.
E hívásával kezdetét vette a mobilkommunikáció forradalma.