Tesztelhették magukat a rendőrjelöltek

2014. február 26., szerda 10:00

probafelveteli-police400-1393402129.jpgPécs, 2014. február 26. - Próbafelvételit tartott egy pécsi középiskolában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport által szervezett rendezvény célja, hogy a rendészeti szakközépiskolába jelentkezők megismerjék és megtapasztalják a rendőrség által támasztott felvételi követelményeket. A konkrét feladatokat, szituációkat átélve magabiztosabb, ezáltal eredményesebb felvételiző váljon a résztvevőkből.

 

A Rendészeti Szakközépiskola (RSZKI) állományába kerüléshez szükséges felvételi eljárást próbálták teljesíteni a pécsi Gandhi Gimnáziumban február 20-án. A kezdeményezésen a pécsváradi II. Béla Középiskola, a mohácsi Radnóti Miklós Szakképző Iskola és Kollégium növendékei, valamint a Gandhi Gimnázium belügyi rendvédelmi fakultációs oktatási programjában tanulók közül 21 diák vett részt, akik a jelentkezési lap kitöltését követően megkezdték a felmérőt.

hirdetés

 

Az egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokról tartott általános tájékoztató után a felvételi eljárás műveltségi teszttel kezdődött. A tanulóknak 30 perc állt rendelkezésükre az ötven, történelmi és állampolgári ismeretekre irányuló kérdés megválaszolására. Ez a tesztsor a hamarosan induló felvételi eljárásban használt kérdéssorhoz volt hasonló, 100 kérdés helyett azonban az idő rövidsége miatt csak a felét kellett megválaszolniuk.

 

Ezután a fizikai felmérés - fekvőtámasz, felülés, fekvenyomás, függeszkedés, ingafutás, távolugrás és 2000 méter futás - következett. Minden gyakorlatot fegyelmezetten, szabályosan és időre kellett végrehajtani a sporttiszt vezényszavára. Itt a fiataloknak a felvételi eljárásban előírt - és a hivatásos állományban évente kötelezően felmért - követelményszintet kellett teljesíteniük.

 

A próbafelvételi nap a tanulók számára hasznosan telt, azonban tétje nem volt, mivel az eredményeket a valódi felvételi eljárásban nem hasznosíthatják. A tesztek kiértékelése után a fiatalok meggyőződhettek róla, hogy aktuális tudásszintjük, fizikai kondíciójuk elégséges lenne-e egy igazi felvételi eljárásban.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

Kapcsolódó cikkek

kerekpargravir400-1404322082.jpgPécs, 2014. július 2. - Ingyenes kerékpár-gravírozást tart a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság július 3-án, csütörtökön 14-től 18 óráig a Pécs, Légszeszgyár utca 8. szám alatti rendőrségi objektumban.

Budapest, 2015. december 1. - Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország egész területén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata hétfő éjszaka.

Pécs, 2014. október 5. - A Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Bogdán Jánost, akinek hollétéről azóta nincs információ, hogy augusztus 3-án a szentlőrinci lakásotthonból ismeretlen helyre távozott.