MÉRTÉKKEL: közlekedésbiztonsági óriásplakát-pályázat

2014. október 22., szerda 06:00

Pécs, 2014. október 22. - A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. közlekedésbiztonsági óriásplakát-pályázatot hirdet.

Az alkotóktól olyan figyelemfelhívó óriásplakát-terveket várunk, amelyek alkalmasak a gépjárművel közlekedők közlekedési magatartásának befolyásolására. A „MÉRTÉKKEL” cím a megengedett sebességhatárok betartására, az abszolút és relatív gyorshajtás megelőzésére vonatkozik. A beküldött pályamű mondanivalója első ránézésre jusson el a közlekedőkhöz, azok figyelmét azonban ne vonja el a vezetésről, ezzel járuljon hozzá a közúti közlekedési balesetek számának csökkentéséhez. Tudatosítsa, hogy az úti cél elérésének legbiztonságosabb módja, ha a közlekedő betartja a közlekedési szabályokat.

 

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

 

Pályázni kizárólag saját készítésű művekkel lehet, melyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. Egy pályázó több pályaművel is nevezhet. Pályázni kizárólag óriásplakát-tervvel lehet, amit a következő formai elvárásoknak megfelelően kell eljuttatni a pályázat kiírójához.

hirdetés

 

Szabadkézi pályaművek:

  • A3 papírlapra készült pályamű esetén pontosan 400 * 190 mm-es méretre vágott felület
  • A4 papírlapra készült pályamű esetén pontosan 275 * 130 mm-es méretre vágott rajz

Számítógépes pályaművek:

  • A méretek megegyeznek a kézi méretezéssel
  • Vektoros állományoknál nincs felbontás követelmény, bittérképes állományoknál a 400 * 190 mm-es méret esetén minimum 360 dpi, a 275 x 130 mm-es méret esetén min. 550 dpi felbontású legyen az alkotás. A formátum legyen TIF kiterjesztésű.
  • A művet CD/DVD lemezre mentve kell benyújtani, valamint egy 1:1 arányú nyomatot kell mellékelni.

A pályamű mondanivalója és képi megjelenítése nem sérthet közerkölcsöt, valamint személyiségi, kegyeleti és szerzői jogokat.

A szerző - a pályázaton történő részvétellel - hozzájárul ahhoz, hogy munkáját a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. a közutak mellett baleset-megelőzési céllal kihelyezze és az írott és elektronikus sajtóban is (pl. Facebook, ORFK-OBB és a Rendőrség honlapja) térítésmentesen felhasználja propaganda és oktatási célból, továbbá hozzájárul, hogy alkotását kisebb méretben (szórólap és plakát formában) különböző kiállításokon és balesetmegelőzési rendezvényeken díjmentesen bemutathassa.

A pályamunkákat eredetiben vagy elektronikus formában, zárt csomagolásban, jeligével ellátva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága nevére, 7623 Pécs, Athinay S. u. 7-9. címére kell eljuttatni személyesen, vagy postai úton. A pályamunka mellé lezárt, jeligével ellátott borítékban mellékelni kell a pályázó nevét, születési helyét, dátumát, lakcímét és elérhetőségi adatait (telefon és e-mail cím).

 

Nyeremények:

 

1. díj: a Pécsi Sörfőzde Zrt. ajándékcsomagja

2. díj: Baleset-megelőzési ajándékcsomag

3. díj: Baleset-megelőzési ajándékcsomag

 

A nyereményeket a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. biztosítja, a versenydíjak adó- és járulékvonzatai a felajánlókat terhelik.

A pályamunkák beküldési határideje: 2014. november 14.

 

Kapcsolat és értékelés:

 

A pályázattal kapcsolatban bővebb tájékoztatás Bertáné Wingert Erzsébet r. őrnagytól, a BMMRFK Baleset-megelőzési Bizottságának titkárától kérhető a 72/504-400/70-45-ös telefonszámon, vagy a bertanewe@baranya.police.hu email címen. A beküldött pályaműveket 3 főből álló zsűri értékeli, az eredményhirdetésről a nyertesek részére a későbbiekben küldünk tájékoztatást.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

aknamentesites-vege-mti-1378618474.jpgA héten befejeződtek a magyar-horvát aknamentesítési munkák a horvát határ magyar oldalán, ahol 31 robbanószerkezetet találtak a tűzszerészek. A júniusban megkezdett mentesítés a két országban összesen 2,7 négyzetkilométert érint. Magyarországon a Dráva és a Duna folyó közti határszakaszon mintegy 80 km hosszan vizsgálták át és tették biztonságossá a gyanús területeket.

Budapest, 2015. december 5. - Valamennyi fix telepítésű traffipax - hivatalosan Véda közúti intelligens kamera - felszerelési helyét véglegesítette a rendőrség - írta a Zsaru Magazin.

kosztics-margit-eltunt-1382258586.jpgA Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Kosztics Margitot, aki pécsi lakcíméről 2013. július 19-én ismeretlen helyre távozott, azóta hollétéről nincs információ.