MÉRTÉKKEL: közlekedésbiztonsági óriásplakát-pályázat

2014. október 22., szerda 06:00

Pécs, 2014. október 22. - A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. közlekedésbiztonsági óriásplakát-pályázatot hirdet.

Az alkotóktól olyan figyelemfelhívó óriásplakát-terveket várunk, amelyek alkalmasak a gépjárművel közlekedők közlekedési magatartásának befolyásolására. A „MÉRTÉKKEL” cím a megengedett sebességhatárok betartására, az abszolút és relatív gyorshajtás megelőzésére vonatkozik. A beküldött pályamű mondanivalója első ránézésre jusson el a közlekedőkhöz, azok figyelmét azonban ne vonja el a vezetésről, ezzel járuljon hozzá a közúti közlekedési balesetek számának csökkentéséhez. Tudatosítsa, hogy az úti cél elérésének legbiztonságosabb módja, ha a közlekedő betartja a közlekedési szabályokat.

 

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

 

Pályázni kizárólag saját készítésű művekkel lehet, melyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. Egy pályázó több pályaművel is nevezhet. Pályázni kizárólag óriásplakát-tervvel lehet, amit a következő formai elvárásoknak megfelelően kell eljuttatni a pályázat kiírójához.

hirdetés

 

Szabadkézi pályaművek:

  • A3 papírlapra készült pályamű esetén pontosan 400 * 190 mm-es méretre vágott felület
  • A4 papírlapra készült pályamű esetén pontosan 275 * 130 mm-es méretre vágott rajz

Számítógépes pályaművek:

  • A méretek megegyeznek a kézi méretezéssel
  • Vektoros állományoknál nincs felbontás követelmény, bittérképes állományoknál a 400 * 190 mm-es méret esetén minimum 360 dpi, a 275 x 130 mm-es méret esetén min. 550 dpi felbontású legyen az alkotás. A formátum legyen TIF kiterjesztésű.
  • A művet CD/DVD lemezre mentve kell benyújtani, valamint egy 1:1 arányú nyomatot kell mellékelni.

A pályamű mondanivalója és képi megjelenítése nem sérthet közerkölcsöt, valamint személyiségi, kegyeleti és szerzői jogokat.

A szerző - a pályázaton történő részvétellel - hozzájárul ahhoz, hogy munkáját a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. a közutak mellett baleset-megelőzési céllal kihelyezze és az írott és elektronikus sajtóban is (pl. Facebook, ORFK-OBB és a Rendőrség honlapja) térítésmentesen felhasználja propaganda és oktatási célból, továbbá hozzájárul, hogy alkotását kisebb méretben (szórólap és plakát formában) különböző kiállításokon és balesetmegelőzési rendezvényeken díjmentesen bemutathassa.

A pályamunkákat eredetiben vagy elektronikus formában, zárt csomagolásban, jeligével ellátva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága nevére, 7623 Pécs, Athinay S. u. 7-9. címére kell eljuttatni személyesen, vagy postai úton. A pályamunka mellé lezárt, jeligével ellátott borítékban mellékelni kell a pályázó nevét, születési helyét, dátumát, lakcímét és elérhetőségi adatait (telefon és e-mail cím).

 

Nyeremények:

 

1. díj: a Pécsi Sörfőzde Zrt. ajándékcsomagja

2. díj: Baleset-megelőzési ajándékcsomag

3. díj: Baleset-megelőzési ajándékcsomag

 

A nyereményeket a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. biztosítja, a versenydíjak adó- és járulékvonzatai a felajánlókat terhelik.

A pályamunkák beküldési határideje: 2014. november 14.

 

Kapcsolat és értékelés:

 

A pályázattal kapcsolatban bővebb tájékoztatás Bertáné Wingert Erzsébet r. őrnagytól, a BMMRFK Baleset-megelőzési Bizottságának titkárától kérhető a 72/504-400/70-45-ös telefonszámon, vagy a bertanewe@baranya.police.hu email címen. A beküldött pályaműveket 3 főből álló zsűri értékeli, az eredményhirdetésről a nyertesek részére a későbbiekben küldünk tájékoztatást.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást zárt le vádemelési javaslattal. Az eljárást az előzetes letartóztatásban lévő O. Ferenc 47 éves sásdi lakossal szemben folytatták le.

Pécs, 2014. március 15. - Betegellátás akadályozása és emberélet veszélyeztetése miatt tett feljelentést a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki tegnap este megállásra kényszerített egy beteget szállító mentőautót Pécsen.

Pécs, 2014. április 2. - A mentőszolgálat munkatársai értesítették a katasztrófavédelem műveletirányítását ma nem sokkal háromnegyed három előtt, hogy egy mecsekoldali ingatlanban vélhetően szivárog a gáz.