Baranyai helyszínelők országos sikere

2014. június 24., kedd 06:00

helyszinelok1-400-1403538757.jpgPécs, 2014. június 24. - A Siklósi Rendőrkapitányság helyszínelői nyerték meg a múlt héten megrendezett IV. Országos Balesethelyszínelő Versenyt. A verseny kitűnő alkalmat jelentett a résztvevők szakmai tudásának elmélyítésére, a tapasztalat- és információcserére.

A balesethelyszínelő verseny országos döntőjén már negyedik alkalommal vettek részt a megye legjobb balesethelyszínelői, Wenhardt Attila rendőr főtörzszászlós és Csucsi Gergely rendőr törzsőrmester. A szakmai és KRESZ tesztlap kitöltése után a verseny második napja a Hugaroringen vezetéstechnikai és gyakorlati versenyfeladatok végrehajtásával telt. Utóbbiaknál konkrét baleseti szituációk elé állították a versenyzőket.

hirdetés

 

Feladataik közé tartozott a halottszemle, az elsősegélynyújtás, a helyszínleírás, a kihallgatási taktika, a helyszínfelmérés, a helyszínrajzkészítés, a vezetéstechnika, az intézkedési taktika, valamint a kriminalisztikai fényképezés.

 

A baranyai helyszínelők mind a gyakorlati feladatok végrehajtásában, mind a csapatversenyben az első helyen végeztek.

 

Forrás és fotók: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

 

helyszinelok2-500-1403538715.jpg

Kapcsolódó cikkek

A Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Katona Márk Zoltánt, aki 2013. július 25-én Kaposvárról, az Orci úti gyermekvédelmi intézetből ismeretlen helyre távozott és azóta hollétéről nincs információ.

Budapest, 2015. június 20. - A rendőrség a nyári szünidőre való tekintettel néhány bűn- és baleset-megelőzési tanáccsal szeretné elősegíteni a gondtalan kikapcsolódást - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

bodor-maria-1380573129.jpgA Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Bodor Máriát, akinek hollétéről azóta nincs információ, hogy 2013. szeptember 4-én szentlőrinci otthonából ismeretlen helyre távozott.