Felborult egy helyszínre vonuló tűzoltóautó

2013. szeptember 28., szombat 18:57

Lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit szombaton délután a pécsi Bánki Donát utcába. Vonulás közben a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egyik gépjárműfecskendője közúti balesetet szenvedett - tette közzé honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI).

A baleset kapcsán a BMKI szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy egy tűzoltó súlyos sérüléseket szenvedett, amikor egy tűzoltóautó személyautóval ütközött és felborult szombat délután Pécsen. Kasza Anett elmondta, a balesetben összesen négyen sebesültek meg: egy másik tűzoltó, aki könnyű sérüléseket szenvedett és a személyautó két utasa.

hirdetés

 

A BMKI honlapján olvasható közleményből az alábbiak derülnek ki az eset részleteiről:

 

A tűzoltók megkülönböztető jelzéssel haladtak a Nagy Lajos király útján. A Jókai utca kereszteződésében a tűzoltóautó - eddig tisztázatlan körülmények között - egy személyautóval ütközött. Az ütközés következtében a gépjárműfecskendő egy oszlopnak ütközött. A balesetben a jármű szerparancsnoka, egy beosztott tűzoltó, a személyautó sofőrje és annak utasa sérült meg.

 

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

A Bánki Donát utcai lakástűzben két tűzfészket találtak a kiérkező egységek. Az egyik szobában bútorok, és egyéb berendezési tárgyak égtek, a másik helyiségben pedig textíliák lángoltak. Az eset során bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytat le. A tűz okát a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vizsgálja majd. A lakásból egy személyt szállítottak kórházba a mentők.

 

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu és MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 20. - A rendőrség a nyári szünidőre való tekintettel néhány bűn- és baleset-megelőzési tanáccsal szeretné elősegíteni a gondtalan kikapcsolódást - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Pécs, 2015. június 22. - Nem ütközött személygépkocsival, hanem árokba hajtott a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton az a busz, amelyen huszonhárman sérültek meg hétfőn - mondta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

kerekpargravir-1398279271.jpgPécs, 2014. április 23. - Ingyenes kerékpár-gravírozást tart a Pécsi Rendőrkapitányság április 24-én, csütörtökön 14-től 18 óráig a Pécs, Légszeszgyár utca 8. szám
alatti rendőrségi objektumban.