Paraúszó-vb: Sors Tamás ezüstérmes 100 méter pillangón

2013. augusztus 18., vasárnap 14:06

sors-tamas-2012b-1376828330.jpgSors Tamás, a pécsi ANK Úszóklub versenyzője ezüstérmet szerzett a montreali paraúszó-világbajnokság magyar idő szerint augusztus 18-án, vasárnap hajnalban rendezett döntőjében.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a magyar versenyző 100 m pillangón - ebben a számban kétszeres paralimpiai bajnok, világbajnoki címvédő és világcsúcstartó - 75 méterig vezetett, azonban ekkor az olasz Federico Morlacchi megelőzte, és Sors előtt ért célba.
   

hirdetés

Sors a 2008-as pekingi paralimpia óta minden világversenyen megnyerte ezt a számot. A magyar küldöttségnek ez az első érme a vasárnapig tartó vb-n.

 

Forrás: MTI és ankswimming.sokoldal.hu
Fotó: Sors Tamás 2012-ben - forrás: Budapesti Brit Nagykövetség

Kapcsolódó cikkek

Internetes tudósítások szerint csütörtök délután elhunyt Dr. Valkai István János egy súlyos közúti balesetben Pécs közelében. A megyei labdarúgó életben edzőként és korábban sportorvosként tevékenykedett - írja a baranyaifoci.hu portál.

Pécs, 2014. május 1. - Kiemelt támogatójuk jóvoltából ismét ketten léphetnek be egy belépővel a férfi kosárbajnokság középszakaszának utolsó mérkőzésére, de várják a döntős női csapatok bérleteseit is. Ajándékokból sem lesz hiány.

Budapest, 2015. augusztus 20. - Mezőberényi nevelőegyesületénél játssza pénteken 18 órakor búcsúmérkőzését Iványi Dalma tízszeres bajnok kosárlabdázó.