A szigetvári, aki a szívével győzött

2012. június 1., péntek 14:16

35-1354369432.jpgEdzője, Struhács György szerint szívével győzött a páston a baranyai fiú. Péter már évek óta minden este az Olimpia gondolatával feküdt le aludni.

Nehéz, küzdelmes út áll Módos Péter birkózó mögött, aki az egész ország örömére a dobogó harmadik fokára álhatott fel a londoni Olimpián. A birkózó már 2008-ban is sikeresen kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, amikor is egy váratlan betegség három nappal az utazás előtt döntette le a lábáról.

hirdetés

 

Pétert azonban sem ez, sem térd- és válloperációi sem tudták megtörni: 2012-ben hatalmas győzni akarással lendült akcióba a tizenhárom éves kora óta birkózó fiú. Csonti a negyeddöntőben Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur iráni játékossal, a későbbi aranyérmessel került össze, és ez a vereség mélyen érintette, de mint később elmondta, elismeri, hogy "most még jobb volt az iráni". A három ével idősebb Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur egyébként ötszörös világbajnok.

 

Péter most boldog, de Rióban még jobb eredményeket vár. Eddigi sikereit köszöni edzőjének, vezetőinek, barátnőjének, családjának, Szigetvárnak és egész Magyarországnak is köszöni.

 

Kapcsolódó cikkünk: Jakabos Zsuzsanna és Molnár Ákos az olimpiai sajtó rivaldafényében

Kapcsolódó cikkek

sakk-1383501474.jpgIdén novemberben 37. alkalommal rendezik meg a nemzetközi sakkversenyt immár Harkányi Tenkes Kupa néven. A sorozatot Ózdi Lajos indította útjára, majd halála után Mikola Lajos vitte tovább a hagyományt. A szervezési feladatokat az utóbbi tíz évben a pécsi Baranya-Sakk Utánpótlásnevelő és Versenyszervező Egyesület vette át.

Pécs, 2016. szeptember 22. - A kupaselejtezőt a PVSK-Mecsek Füszért rendezi szeptember 23-24-én a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

jakabos20130731-1375312028.jpgCseh László 200 méter vegyesen a harmadik, 200 méter pillangón Hosszú Katinka szintén harmadik, Jakabos Zsuzsanna (képünkön) pedig a hatodik idővel jutott döntőbe a barcelonai barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek szerdai napján.