Tömeges halpusztulás Dél-Baranyában

2013. szeptember 30., hétfő 16:58

Pécs, 2013. szeptember 30. – Több pécsi hírportál adta hírül ma reggel, hogy tömeges halpusztulásra figyeltek fel az Ormánságon átfolyó Fekete-víz Drávához közeli szakaszán. Az üggyel kapcsolatban haladéktalan tájékoztatást kért Tiffán Zsolt, az Ős-Dráva Program összehangolásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő.

Az értesülések szerint egy horgász néhány száz méter megtétele alatt két tucat élettelen csukát emelt ki a vízből és további nagyon sok haltetemet, illetve láthatóan az életéért küzdő, pipáló süllőt, harcsát, sügért látott. A pusztulás a múlt héten kedden kezdődött. Szürkés, zöldes, habos volt a víz és a halak megfulladtak, nem jutottak elegendő oxigénhez - jelentették a hírportálok.
   
Tiffán Zsolt hétfői közleménye szerint a politikus tájékoztatást kért a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatójától, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatójától, valamint a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatójától a kialakult helyzetről, annak okairól és a lehetséges megoldásokról. Úgy fogalmazott: "az Ormánság fellendítésének munkája forog veszélyben akkor, amikor valaki vagy valakik károkozó tevékenysége veszélyezteti az Ormánság természeti értékeit és élővilágát, ezért a leghatározottabban fellépek ennek védelmében".
   
Az MTI az ügyben kereste a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget; a szervezet későbbre ígért tájékoztatást.

hirdetés

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. február 9. - Meghalt Ujvári Jenő, Pécs egykori alpolgármestere - közölte a pécsi polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel.

m60-folytatasa2-400-1404765361.jpgPécs, 2014. július 8. - Építkeznek az M60-as autópálya folytatásánál Pécs közelében. A mintegy 3,3 milliárd forintos projekt keretében épülő új, 1,8 kilométeres szakasz az M60-as autópálya 58-as úti csomópontját és a Kökényi utat köti majd össze.

Pécs, 2016. április 21. - Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata április 19-én  meghirdette 2016. évi pályázatát a pécsi civil szervezetek számára. A pályázattal kapcsolatban fórumot rendeznek, amelyen részletes tájékoztatást és felkészítést kaphatnak az érdeklődő civil szervezetek a pályázattal, annak elkészítésével, a projektek menedzselésével és az elszámolással kapcsolatban.