Önindító 2014: segítség a vállalkozóvá váláshoz

2014. július 4., péntek 07:00

onindito2014-400-1404402374.jpgPécs, 2014. július 4. - A vállalkozóvá válást ösztönző munkaerő-piaci programot indított a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a kreatív ipar és a turizmus támogatására - mondta a központ igazgatója tegnap sajtótájékoztatón.

Janovics László beszámolt arról, hogy a 80 millió forint költségvetésű, Önindító 2014 elnevezésű projekt keretében egy év alatt 20 embernek adnak elméleti és gyakorlati képzést, akik ezen idő alatt keresetpótló juttatásban, vállalkozóvá válási támogatásban részesülnek, és az induláshoz 2 millió forint tőkejuttatást is kapnak. A megyei munkaügyi központ programjára augusztus 19-ig lehet jelentkezni.

hirdetés

 

Az igazgató kifejtette: a tavalyi, hasonló program során kiválasztott 20 jelentkezőből 17-nek ma is működik a vállalkozása, hárman pedig, a tanultaknak is köszönhetően, el tudtak helyezkedni. A kezdő vállalkozók között ötvös, bőrdíszműves éppúgy található, mint játékkészítő, meseíró, vagy illusztrátor.

 

Csizi Péter pécsi alpolgármester arról szólt, hogy az önkormányzat egy éven keresztül térítésmentesen ad ingatlant a kezdő program résztvevőinek, egyben reményét fejezte ki, hogy tehetségüket, szorgalmukat a városban kamatoztatják.

 

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketingigazgatója reményét fejezte ki, hogy a Baranyában tevékenykedő kis turisztikai szolgáltatók, termelők az ilyen és hasonló projektek révén a jövőben egyre inkább képesek lesznek kiszolgálni a turizmus, a vendéglátás igényeit.

 

Forrás: MTI, kép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

golyafioka-a-feszekben400-foto-voros-anna-ddnp-1402848659.jpgPécs, 2014. június 15. - Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hetét, amely hazánk természeti és kulturális értékeire, nemzeti parkjaink ökoturisztikai programjaira kívánja felhívni a figyelmet. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses túrákkal, érdekes programokkal várja a vendégeket a programsorozat keretében.

Budapest-Pécs, 2015. június 8. - Tudásmegosztás terén működnek együtt az állami iskolák: a pályázaton kiválasztott Mentoráló intézmények saját, mintaértékű pedagógiai módszereiket osztják meg a többi oktatási intézménnyel, segítve azok oktató-nevelő munkáját. Az ország több száz iskoláját bevonó programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) a „Köznevelés az iskolában” projekt keretében indította el. Baranya megyében huszonegy intézmény módszertani modelljeit érhetik el az érdeklődő iskolák.

szercode05-400-1467136991.jpg

Pécs, 2016. június 29. - Az Ericsson és a Szertár csapata ingyenes okosruha-készítő foglalkozásra hív minden érdeklődőt 5-99 éves kor között, aki szívesen tenné egyedivé a szerkóját. Az esemény célja, hogy bemutassa, milyen egyszerű kreatív gondolkodással akár egy már nem használt ruhadarabból vagy elektronikai eszközből valami újszerűt alkotni.