Munkaügyi kirendeltség épül a régi menza épületéből

2013. július 10., szerda 20:46

kep-383-1373485589.jpg

Várhatóan 2014 végére adják át Pécs új munkaügyi kirendeltségét, mely a Szabadság utca 25-ben, a Központi Menza épületének helyén kap helyet.

A tervekről Csizi Péter alpolgármester és Hargitai János kormánymegbízott beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Az út elején

 

A projekt első lépése az volt, hogy a város engedélyezze a terület igénybe vételét. A bontás után régészeti feltárások következnek. A régészek szerint a terület a római városrész déli része volt, így az sem kizárt, hogy értékes leletekre bukkannak.

 

A helyszín

hirdetés

 

Hogy miért éppen a Szabadság utcára esett a választás, azzal indokolták, hogy fontos, hogy az új kormányablak a vidékiek számára könnyen elérhető helyen legyen. Így pedig egy 5-10 perces sétával a vasútállomástól és a "parasztelosztótól" is megközelíthető lesz.

 

kep-382-1373484881.jpg

Igencsak rossz állapotban van a menza épülete. A délelőtti sajtótájékoztatót esős idő kísérte, így jól látszott, hogy az étkező több helyen beázik, a falak állandóan vizesek, penészesek.

 

Csizi Péter szerint nem szabad hagyni, hogy tovább rontsa a város arculatát, és eddig is folyamatos pénzébe került a városnak.

 

Reményeik szerint legközelebb már kész tervekkel állhatnak a sajtó elé.

 

A régi központ

 

A pécsiek által jelenleg használt Munkaügyi Központ 60 munkatársat foglalkoztat, ám a megnövekedett forgalomnak már nem bír eleget tenni, ez indokolta, hogy egy új épület lássa el a feladatot.

A régi kirendeltség eltűnik, még nem tudni, mi lesz a helyén, de igyekeznek hasznos célt találni neki.

 

Ősszel megkezdődhet a bontás

 

A kivitelezést a Nemzeti Munkaügyi Hivatal koordinálja majd, s mivel mindez uniós finanszírozásból valósul meg, fontos, hogy a határidő nem tolható el, hiszen az az egész projekt megvalósulását fenyegetné.

Amennyiben a régészeti feltárások során nem találnak semmit, ami akadálya vagy késleltetője lehet az építkezésnek, legkésőbb 2014 végére már az új központba léphetnek a munkát keresők.

Kapcsolódó cikkek

os-drava-kozpont-bokretaunnep-ddnp-hu400-1401737165.jpgSzaporca, 2014. június 3. - Jól halad az Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely kivitelezése. A mintegy egymilliárd forintból, a baranyai Szaporca határában épülő létesítmény ősz elején nyílhat meg a látogatók előtt.

ddc-zoldalternativanap7-400-1460755115.jpg

Beremend, 2016. április 16. - A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a cementgyárak korszerű technológiájának és a fenntartható fejlődésben vállalt szerepük bemutatására Zöld Alternatíva néven csapatversenyt hirdetett.

Pécs, 2013. december 9.  - A tavalyi 29,7 milliárd után Pécs fennmaradó, mintegy 14,4 milliárd forintnyi adósságát is átvállalja az állam - ismertette Pintér Sándor belügyminiszter mai pécsi sajtótájékoztatóján.