Mohácsi gyilkosság: életfogytiglan lehet a büntetés

2013. június 24., hétfő 17:56

2013. június 24., hétfő - Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn, nem jogerősen azt a férfit, aki egy zsinórral megölte volt élettárását tavaly ősszel Mohácson.

A most 41 éves férfi és későbbi áldozata 2007-ben ismerkedett meg, közös fiúgyermekük született, ám a szülők viszonya megromlott, a férfi az élettársi kapcsolatot többször is hiába próbálta helyreállítani.

 

A férfi 2012. szeptember 4-én "kinyomozta" a már új párkapcsolatban élő 30 éves nő lakóhelyét és elment hozzá. A fiúkról beszélgettek, amikor a férfi minden előzmény nélkül ököllel arcul ütötte a nőt, akit ennek ellenére később rá tudott venni, hogy együtt menjenek el ruhát venni a gyereknek.

hirdetés

 

A volt élettársak a sínek mentén haladva egy erdős területen úgy döntöttek: szeretkeznek. A férfi nem tudott beletörődni, hogy a nő nem akar vele élni, ezért az aktus után a hátizsákja zsinórjával megfojtotta őt, és elvette bankkártyáját, amellyel a bátaszéki postán 20 ezer forint készpénzt vett fel.

 

A bűncselekményt a férfi elmondta telefonon a siklósi gyámhivatalnál dolgozó ismerősének, aki értesítette a rendőrséget. A férfi elfogása előtt egy nagyharsányi ház szekrényében próbált elrejtőzni.

 

A Pécsi Törvényszék Antal Gábor bíró vezette tanácsa hétfőn emberölésben és készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélésben mondta ki bűnösnek a korábban több erőszakos bűncselekmény miatt már elítélt férfit, és büntetését "a három csapás" rendelkezés alapján szabta ki.

 

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a felelősségét elismerő és a hatóságokkal az eljárás alatt együttműködő vádlott, valamint védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

boldog-2017-evet400-1483231502.jpg

Pécs, 2017. január 1. - Az olvasóitól 2016-ban kapott figyelmet megköszönve, arra 2017-ben is számítva kíván sikerekben gazdag, boldog új esztendőt a PécsiPlusz.hu szerkesztősége.

hungary-p-cs-mercedes-busz-1361282376.jpg

A pécsi tömegközlekedés évek óta rengeteg kívánnivalót hagy maga után. Az egyik legnagyobb problémát a sorra meghibásodó buszok okozzák, miközben a Tüke busz Zrt. vezetősége szerint nincs komolyabb műszaki gond velük. Röviden bemutatjuk az elmúlt pár hónap meghibásodásait.

Pécs, 2016. december 15. - A Tettye Forrásház Zrt. a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is felfüggeszti az esedékes korlátozásokat a közelgő ünnepek idejére, a szolgáltató ezzel igyekszik megkönnyíteni ezt a kritikus időszakot a nehéz helyzetben lévő ügyfelei számára.