A pécsi buszokkal minden rendben...

2013. február 23., szombat 14:59

hungary-p-cs-mercedes-busz-1361282376.jpg

A pécsi tömegközlekedés évek óta rengeteg kívánnivalót hagy maga után. Az egyik legnagyobb problémát a sorra meghibásodó buszok okozzák, miközben a Tüke busz Zrt. vezetősége szerint nincs komolyabb műszaki gond velük. Röviden bemutatjuk az elmúlt pár hónap meghibásodásait.

2013. február 16.

 

A hőerőmű előtt lángra kapott egy 20/A jelzésű busz, a sofőr kézi poroltóval eloltotta a tüzet. A motortér átvizsgálása során megállapították, hogy az azt körülvevő szigetelés forrósodott fel és gyulladt ki. A tűzoltóegység a szigetelést megbontotta, eltávolította, és az izzást hűtéssel megszüntette. Személyi sérülés nem történt, a buszt bevontatták egy telephelyre.

hirdetés

 

2013. február 16. - 2. eset

 

Egy 10 év körüli, 27-esként közlekedő Mercedes is meghibásodott. Kilométereken keresztül folyt belőle az olaj, a Tüzér utcától a Lánc utcáig, onnan nem ment már tovább a rendes útvonalán. A balesetveszélyes helyzetet a Biokom Kft. hárította el, öt köbméter homokot szórtak ki két autóval, a céget a rendőrök tájékoztatták a vészhelyzetről.

 

 

2013. január 10

 

A kettes busz útvonalán este két "megfelelő állapotú" busz is beadta a kulcsot egymás után. Az utasok a Budai Vámig juthattak, ahol a beragadt ajtót a sofőrnek kézzel kellett kifeszegetnie, hogy kimenthesse az utazóközönséget.

 

2013. január 9.

 

Nem mindennapi műszaki meghibásodás történt, az egyik Kertvárosi helyi járatú buszon: egy Ikarus kettérepedt a csuklónál. Személyi sérülés nem történt mivel a buszon már nem utazott senki.

 

2012. december 24.

 

Az Indóház téren egy helyi busz műszerfala gyulladt ki. A sofőr porral oltóval nekilátott a tűz megfékezésének, majd a tűzoltók áramtalanítottak és eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

 

2012. december 19.

 

2 nappal a "puccs" előtt egy utas kiesett útközben a egyik buszból, mert annak kinyílt az ajtaja.

 

 

Káplár Fülöp

 

Kapcsolódó cikkek

terkep-pecs400-1389715115.jpgJövő hónapban megindul a kivitelezés az M60 gyorsforgalmi út 58. sz. főút-Kökényi út közötti szakaszán. Az 1,8 km hosszú, új nyomvonalon épülő utat a közlekedők várhatóan év végén már használhatják.

Harkány, 2016. december 31. - A kormány egymilliárd forintos állami támogatásban részesítette Harkányt, az összeget a város gyógyfürdőjének fejlesztésére fordítják - jelentette be Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője a múlt héten, sajtótájékoztatón.

Pécs, 2016. január 13. - Az európai uniós jog és a szervezkedési jog megsértésének nevezte Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet regionális vezetője a bíróság első fokú döntését, amellyel elutasította a pécsi Honsa Kft.-től 2013 novemberében elbocsátott hét szakszervezetis munkavállaló bírósági keresetét.