Misina-tető: indul a fejlesztés közbeszerzése

2017. január 3., kedd 07:00

Pécs, 2017. január 3. - Januárban megindul a pécsi Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó - félmilliárd forintos - beruházás kivitelezésének közbeszerzési eljárása - közölte az MTI érdeklődésére a város önkormányzata.

A munkálatok a város tervei szerint 2017 első felében megkezdődnek és egy év alatt be is fejeződnek - tették hozzá.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházásnak köszönhetően 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

hirdetés

 

A terület fejlesztésével, az új attrakciókkal a Misina-tető visszanyeri turisztikai, valamint a város életében betöltött fontos szerepét - mondta az MTI-nek Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester.

 

A létesítmény a baranyai megyeszékhely egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége.

 

A városvezető reményének adott hangot, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a Misina-tető a mecseki idegenforgalmi látványosságok központjává válhat, az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított - tavaly május végén átadott - pécsi állatkerttel együtt, és így a város idegenforgalmi bevételei is növekedhetnek.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

lenduletben-300x214-1365002202.jpg

Új szakaszába érkezett a „SZMÖRE - Személy- és vagyonvédelemért Mozgalom Önkéntes Reflexív Együttműködéssel” című projekt. A Pécs-Keleten és a sellyei kistérségben zajló program keretében hamarosan már a képzések, tájékoztató rendezvények is megkezdődnek. Az áldozatsegítő és áldozattá válást megelőző mozgalom munkájában közel 40 együttműködő partner szervezet vesz részt.

download-1-1371483634.jpgAz IVECO Citelis hathengeres földgázmotorral 87 utast tud szállítani.

A jármű két napig próbaüzemben közlekedik a városban, ahol tervezik a buszpark bővítését gázüzemű autóbuszokkal.

 

a-megkerult-plasztikkartya400-1423799330.jpgPécs, 2015. február 13. - Az nem meglepő, hogy a pécsiek elhasznált vize a szennyvíztisztító telepről messze eljut, hiszen a szennyvízkezelés végén a Pécsi-vízbe vezetett tiszta víz a Dráván és a Dunán át a Fekete-tengerbe kerül. De hogy egy kanadai jövevény „akadjon fenn” a pécsi szennyvíztelepen, még a sokat látott helyi szakembereket is meglepte.