Misina-tető: indul a fejlesztés közbeszerzése

2017. január 3., kedd 07:00

Pécs, 2017. január 3. - Januárban megindul a pécsi Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó - félmilliárd forintos - beruházás kivitelezésének közbeszerzési eljárása - közölte az MTI érdeklődésére a város önkormányzata.

A munkálatok a város tervei szerint 2017 első felében megkezdődnek és egy év alatt be is fejeződnek - tették hozzá.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházásnak köszönhetően 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

hirdetés

 

A terület fejlesztésével, az új attrakciókkal a Misina-tető visszanyeri turisztikai, valamint a város életében betöltött fontos szerepét - mondta az MTI-nek Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester.

 

A létesítmény a baranyai megyeszékhely egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége.

 

A városvezető reményének adott hangot, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a Misina-tető a mecseki idegenforgalmi látványosságok központjává válhat, az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított - tavaly május végén átadott - pécsi állatkerttel együtt, és így a város idegenforgalmi bevételei is növekedhetnek.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

pmfc-klaudia-szemem-fenye-kezdorugas400-foto-mihaly-laszlo-1382977528.jpgA társadalmi felelősségvállalás terén mutat igazán követendő példát a PMFC-Matias. Az NB I-es futballklub a súlyos betegségben szenvedő gyerekek gondozása mellett és a nők bántalmazása ellen kampányol. A nemes célok érdekében a klub civil partnerekkel találta meg a közös hangot.

Pécs, 2015. december 12. - Százhúszmillió forintos európai uniós forrásból felújított új telephelyére költözött a pécsi horvát nemzetiségi óvoda - tájékoztatta Győrvári Gábor Zoltán, a Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont igazgatója az MTI-t pénteken.

letoltes-1367187134.jpg

Mától elindult a pécsi buszcsere program – jelentette be Csizi Péter csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón. Az alpolgármester az első négy autóbuszt is megmutatta, de továbbiak is jönnek hamarosan.