Lendületben a „SZMÖRE”

2013. április 3., szerda 17:13

lenduletben-300x214-1365002202.jpg

Új szakaszába érkezett a „SZMÖRE - Személy- és vagyonvédelemért Mozgalom Önkéntes Reflexív Együttműködéssel” című projekt. A Pécs-Keleten és a sellyei kistérségben zajló program keretében hamarosan már a képzések, tájékoztató rendezvények is megkezdődnek. Az áldozatsegítő és áldozattá válást megelőző mozgalom munkájában közel 40 együttműködő partner szervezet vesz részt.

- Mi azért csatlakoztunk a „SZMÖRE” programhoz, mert fiatalok között dolgozunk, látjuk, hogy mennyi veszélynek vannak kitéve. Az iskolai és a családon belüli erőszaktól kezdve az internetes adathalászaton át a kábítószer-használatig annyiféle baj érheti őket, hogy minden lehetséges eszközzel segítenünk kell a megelőzést. A „SZMÖRÉ”-nek pedig éppen az a célja - mondja Scholtz Péter, a pécsi Tett-Hely Ifjúsági Egyesület elnöke. A többi együttműködő partnerhez hasonlóan az ő szervezetük is számít a projekt szolgáltatásaira, amely nemcsak a Pécs-Keleten és a sellyei kistérségben élő áldozatokon, valamint veszélyeztetetteken segít, de a velük foglalkozó szakemberek munkáját is összehangolja, s azáltal hatékonyabbá teszi.

hirdetés

A „SZMÖRE” munkatársai az elmúlt hónapokban felkeresték és bevonták a projektbe az említett szervezeteket, háttér adatbázist állítottak össze, módszertant és kommunikációs tervet dolgoztak ki, ami alapul szolgál az áldozatvédelmi hálózat hosszú távú és hatékony továbbfejlesztéséhez.  Most már olyan programelemek is zajlanak, amelyek közvetlenül érintik a célcsoportokat. – Az együttműködő partnereinkről filmeket forgatunk, amelyekből az emberek őket, és ők egymást is jobban megismerhetik – mondja dr. Fűtő Mihály, a projekt szakmai vezetője. – Hírekkel, hasznos információkkal rendszeresen frissítjük honlapunkat, a www.szmore.hu-t, és hamarosan a kiadványainkat is elkezdjük terjeszteni. Áprilisra négyféle programot hirdetünk meg: elindítjuk a „Praktikus tanácsok” című tájékoztató rendezvénysorozatot, a drámapedagógiai foglalkozásokat, iskolákban az interaktív kiállítással egybekötött Mobil akciókat, és a Kistérségi Roadshow-t. Összefoglalva azt mondhatom, hogy a szükséges megalapozó munka végeztével elérkeztünk a projekt lényegi részéhez: mind több fórum és csatorna igénybevételével vesszük fel és tartjuk a kapcsolatot célcsoportjainkkal annak érdekében, hogy minden rászorulóhoz eljuttassuk az információkat. Biztos vagyok abban, hogy – együttműködő partnereink közreműködésével – valóban tudunk segíteni nekik.

A „SZMÖRE” projekt a TÁMOP 5.6.1.C-11/2-2011-0014 pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, 2012. szeptember 1-je és 2014. augusztus 31-e között. A projekt kedvezményezettje a RegioLine Nonprofit Kft. (a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Tolna, Somogy és Baranya megyei szervezeteinek közös cége), fő együttműködő partnerei pedig a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Baranya Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata.

Kapcsolódó cikkek

tf-tisztitas-1389294330.jpgEgy decemberi jogszabályváltozás következtében a felhasználók helyett a víziközmű-szolgáltatók fogják üzemeltetni a házi szennyvízhálózatra telepített átemelők többségét a jövőben.

Elhunyt szeretteinkre, hozzátartozóinkra emlékezünk Mindenszentek napján, és az azt követő Halottak napján. Mindenszentek napjával kezdődik meg a hosszúhétvége, amikor is a csendes megemlékezés alkalmából emberek tömege látogatja meg a sírkerteket, kegyhelyeket, amely számos veszélyt is rejt magában. A balesetek megelőzése érdekében a katasztrófavédelem a következőket javasolja.

Pécs, 2014. augusztus 21. - Idősek gondozására felvett állami támogatással élt vissza a gyanú szerint egy pécsi székhelyű alapítvány, az ügyben eljárást folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatósága - közölte a szervezet sajtóreferense.