Karácsonyi Zokni: a Szemem Fénye jótékonysági árverése

2013. december 1., vasárnap 13:20

Online jótékonysági árverést indított a Szemem Fénye Alapítvány, a befolyt összeggel a pécsi gyermekhospice intézményt, a Dóri Házat támogatják.

A Karácsonyi Zokni elnevezésű aukción magyar közéleti személyek, sportolók és művészek személyes tárgyaira licitálhatnak az érdeklődők a http://aukcio.szememfenye.hu oldalon december 13-ig - közölte az alapítvány az MTI-vel.

 

hirdetés

A Szigligeti Színház a Bánk bán című előadásban Bitskey Tibor által viselt kabátot, Ungvári Miklós Európa-bajnok dzsúdós, a vízilabda-válogatott és Miló Viktória ökölvívó dedikált pólót, az Irigy Hónaljmirigy együttes a csapat kézlenyomatának domborművét, az Ossian zenekar dedikált plakátot, matricákat és könyvsorozatot, az Animal Cannibals dedikált baseballsapkát ajánlott fel az aukcióra.

 

Az Alma együttes többek között CD-ket és pólókat, Nagy Feró és a Beatrice babos zoknit, könyvet és DVD-t, Frei Tamás dedikált könyvet, Nagy Bandó András edzőcipőjét és teniszütőjét, az Alvin és a mókusok zenekar pedig dedikált gitárpengetőket bocsátott árverésre.

 

Magyarország első gyermekhospice-háza 2011-ben nyílt meg Pécsen. A Dóri Házra keresztelt intézményben egyidejűleg öt súlyosan beteg gyermeket fogadhatnak, akik magas szintű ellátás mellett, nyugodt körülmények között minden idejüket családjukkal tölthetik. Az intézményt nyugat-európai minta alapján alakították ki, helyet kapott benne ravatalozó és egy kis kápolna is. A gyermekek ellátásáról orvosok, ápolók, lelkészek, pedagógusok, pszichológusok gondoskodnak.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

barnamedve400-1472896749.jpg

Pécs, 2016. szeptember 3. - Örökbefogadói falat adtak át pénteken az 1,8 milliárdos beruházással felújított pécsi állatkertben, amely május végi átadása óta immár 109 ezer látogatót fogadott.

nemzeti-osszetartozas-pecs-mti-1379103762.jpgPécs, 2013. szeptember 13. - A külhoni magyar közösségek megmaradásának, kapcsolattartásának elősegítésére alakult Határon Túli Magyarságért Alapítvány tevékenységével ismerkedett az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága pénteken.

magashaz-tereprendezes400-1480150603.jpg

Pécs, 2016. november 26. - A tereprendezéssel december közepére befejeződnek a pécsi magasház bontási munkálatai - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.