Aranymancsos örökbefogadók fala az állatkertben

2016. szeptember 3., szombat 12:00

barnamedve400-1472896749.jpg

Pécs, 2016. szeptember 3. - Örökbefogadói falat adtak át pénteken az 1,8 milliárdos beruházással felújított pécsi állatkertben, amely május végi átadása óta immár 109 ezer látogatót fogadott.

2007 óta az állatkert 499 egyedét fogadták örökbe - mondta el Borbás Károly igazgató az eseményen, amelyen köszöntötték az ötszázadik állatot örökbe fogadó magánszemélyt, Kántor Viktóriát, aki a park Cora nevet viselő nőstény borjúfókáját fogadta örökbe.

 

Az igazgató ismertetése szerint minden 18. életévét betöltött magyar magánszemély, valamint vállalatok, cégek előtt is nyitva áll az egy éves időtartamra szóló, a park valamennyi állatára vonatkozó örökbefogadás lehetősége, amely később megújítható.

hirdetés

 

Magánszemélyek részére 5 és 11 ezer forintos felajánlás esetén úgynevezett bronzmancsos, 11 és 25 ezer forint között ezüst-, azon felül pedig aranymancsos örökbefogadást biztosítanak. Az utóbbi opciót választók oklevelet, állatkertes nyakpántot kapnak, valamint nevük felkerül a pénteken átadott örökbefogadói falra és meghívják őket az évente egyszer megrendezésre kerülő nevelőszülők napjára is. A cégek előtt 50 ezer forintot meghaladó felajánlás esetén nyílik meg az örökbefogadás lehetősége - tette hozzá.

 

Az eseményen a park Brutus nevű amerikai bölényét örökbe fogadó Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt: a látogatók magas száma igazolta, hogy érdemes volt felújítani az intézményt. A jövőbeli feladatok között említette a létesítmény további fejlesztését jelezve, hogy hamarosan barnamedve (képünkön, illusztráció) is érkezik az állatkertbe.

 

Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője kitért arra, hogy a látogatók egyharmada Pécsről érkezik. A politikus a Bonifác nevű borjúfókát fogadta örökbe. Őri László (Fidesz-KDNP) Pécs alpolgármestere nevében az intézmény fehér tigrisét fogadták örökbe az eseményen.

 

A felújított intézményben az állatok mintegy 40 százaléka új, a régi állatkertben nem volt megtalálható, a létesítményben több mint 250 állatfaj több mint ezer egyede tekinthető meg. Köztük pumákat, perzsa leopárdot, varacskos disznót, bengáli tigriseket, gyűrűsfarkú makikat, zebra- és szirti cápát, hiúzt, oroszlánt, zebrákat, ormányos medvéket, kaméleonokat és fapitonokat is láthat a közönség.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

gandhi-indiai-szoba-atadasa400-1397066206.jpgPécs, 2014. április 9. - Húszéves a pécsi Gandhi Gimnázium, amelyben már nyolcszáznál is több roma diák szerzett érettségi bizonyítványt. Az alkalomból "indiai szobát" adtak át az iskolában.

biogazuzem400-1393060663.jpgPécs, 2014. február 22. - Világszerte március 22-én ünneplik a víz világnapját. Az idei „zöldnap” fő témája a víz és az energia kapcsolata, amelyhez igazodva a Tettye Forrásház Zrt. makettépítési pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.

os-drava-kozmunka400-1382266895.jpgAz Ős-Dráva programba bekapcsolódott 420 közmunkás foglalkoztatásáról kötött együttműködési megállapodást a Baranya Megyei Önkormányzat mintegy harminc ormánsági településsel.