Hűsítő víz a kánikulában

2015. július 4., szombat 07:14

Pécs városával együttműködve a Tettye Forrásház Zrt. az elmúlt években bevált módon igyekszik enyhíteni az elkövetkező forró napokat a lakosság számára. A vízszolgáltató a város több pontján helyez el permetkapukat: a mai naptól a Széchenyi téren, szombattól pedig az Uránbányász téren és Kertvárosban.

Ezekben a napokban a társaság vízosztó sátrát is megtaláljuk a városháza előtt, ahol hűtött ivóvíz várja az arra járókat 10 és 18 óra között.

Hétfőtől emellett egy másik kiemelten forgalmas ponton, az Árkád Bevásárlóközpont Bajcsy-Zsilinszky bejáratánál osztanak hűs vizet a Tettye munkatársai a legmelegebb órákban.

hirdetés

 

A permetkapuk ivóvízzel működnek, így biztonságos és egészséges felfrissülést nyújtanak! A frissítő pontok a legmagasabb fokú hőségriadó idején, várhatóan szerdáig üzemelnek.

 

Pécsett egyébként minden elvárást kielégítő mennyiségben és minőségben biztosított a lakosság vízellátása, nincs szükség a vízhasználat korlátozására, vagy locsolási tilalomra. Tettye Forrásház Zrt. az idei évben is fokozott figyelemmel készül a nyári szezonra.

Kapcsolódó cikkek

fel-toro-vajszlo-bufe-kepzes400-1434891236.jpgVajszló, 2015. június 22. - A Baranya Uniós Felzárkózásáért Egyesület a Sellyéhez közeli településen valósította meg 24 hónapos „Fel-Törő” elnevezésű TÁMOP-projektjét az Európai Unió támogatásával.

csillagasz-diakolimpia-csapat-2013a-1376219747.jpgEgy ezüst-, két bronzérmet és egy negyedik helyezést szereztek a magyar középiskolások a görögországi Volosban megrendezett 7. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián. Az egyik bronznak és a negyedik helynek pécsi kötődése van.

A belváros egyik utcájában egy parkoló autóban bukkantak a tetemre. A rendőrség most nyomoz, a Forbát Alfréd utca környékén mindenkit megkérdeznek a történtekről.