Helyi buszjegyek és bérletek a vasútállomáson

2016. június 13., hétfő 20:00

Pécs, 2016. június 13. - A pécsi közösségi közlekedés teljes bérlet- és menetjegypalettája is megvásárolható mától a vonatjegyek mellett a baranyai megyeszékhely vasútállomásának utascentrumában.

Feldmann Márton, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese a jegypénztárnál rendezett sajtóeseményen azt mondta: az idén 170 éves magyar vasútnak "háztól házig kell megoldania az utasok által napjainkban támasztott mobilitási igényeket". Ezt a közösségi közlekedés különféle módjainak összekapcsolásával lehet elérni - tette hozzá Feldmann Márton.

hirdetés

 

Girán János, Pécs fideszes alpolgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt három évben nagyon sokat fejlődött a város közösségi közlekedése, az eredmények a városlakók és a Pécsre látogató turisták életét egyaránt megkönnyítik.

 

A jövőben várható további fejlesztések között elektromos buszok beszerzését, valamint a dinamikus utas-tájékoztató táblák telepítésének folytatását említette.

 

A vasúttársaság és a Biokom Nonprofit Kft. Mobilitási Központjának közös jegypénztára a hét minden napján nyitva tart a pécsi vasútállomás 1,4 milliárd forintból felújított - tavaly októberben átadott - épületében.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

os-drava-latogatokozpont400-1471021771.jpg

Szentlőrinc, 2016. augusztus 13. - Huszonöt milliárddal támogatja a kormány az Ős-Dráva program megvalósítását - jelentette be Tiffán Zsolt, a projektért felelős miniszteri biztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken a szentlőrinci gazdanapokon rendezett sajtótájékoztatón.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató január elsejével új vezetőt nevezett ki a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság élére. A parancsokat január 2-án rendkívüli állománygyűléseken adta át Mácsai Antal Baranya megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki egyben új megyei tűzoltósági főfelügyelőnek nevezett ki.

Budapest, 2014. május 16. - A dél-dunántúli köznevelési feladatot ellátó közoktatási intézmények fenntartói 1,2 milliárd forint uniós forrásra pályázhatnak oktatási intézményeik fejlesztésére. A pályázatok benyújtásának határideje június 26-ika.