1,2 milliárdra pályázhatnak a régió oktatási intézményei

2014. május 16., péntek 07:00

Budapest, 2014. május 16. - A dél-dunántúli köznevelési feladatot ellátó közoktatási intézmények fenntartói 1,2 milliárd forint uniós forrásra pályázhatnak oktatási intézményeik fejlesztésére. A pályázatok benyújtásának határideje június 26-ika.

Oktatási intézmények fejlesztése címmel megjelent a közszolgáltatási feladatot ellátó, állami, egyházi, felsőoktatási, országos nemzetiségi önkormányzati vagy alapítványi fenntartásban és működtetésben lévő köznevelési intézmények beruházásainak (infrastruktúra és eszközfejlesztés) célirányos támogatását célzó pályázati kiírás. A felhívás az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva támogatja az egészséges, befogadó oktatási környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek kialakítását, valamint a megújult tartalmi és módszertani programokhoz illeszkedő integrált, funkcionális feladat ellátási helyek kialakítását.

hirdetés

 

A kiírás nagy hangsúlyt fektet a köznevelési törvény szerinti mindennapos testnevelés infrastrukturális és eszközfeltételeinek megteremtésére az alapfokú oktatást biztosító intézményekben.

 

Az igényelhető támogatás összege minimum 100, maximum 450 millió forint, mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka. A pályázatok benyújtásának határideje 2014. június 26-ika.

 

Forrás: siofokinapilap.hu/Edupress

Kapcsolódó cikkek

faultetes-harkany2-1383199736.jpgA harkányiakat és a szabadságukat töltő nyaralókat a közösséghez való tartozás gondolatával várta a Harkányi Turisztikai Desztinációs Menedzsment október utolsó szombatján. A művelődési ház mögötti játszótér parkosításával a céljuk a lakossági szemléletformálás, a környezettudatosság elősegítése volt.

Pécs, 2014. augusztus 17. - Első alkalommal rendezi meg augusztus 22-én és 23-án a Pécsi Nemzetközi Pipatalálkozót a Pécsi Füstölgők Asztaltársaságának Hagyományőrző Egyesülete. Nemcsak a hazai és más európai országokból származó pipaimádókat, hanem az érdeklődőket is várják színes programokkal - jelentették be a hagyományteremtő rendezvény gazdái.

fank-1359371245.jpg

Január 28 és február 3 között várják a véradókat Baranya több pontján. A lelkes donorokat február elsején a farsangi időszakra tekintettel fánkkal vendégelik meg. Személyigazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya most is szükséges.