Fejre állt autó az árokban, szabadtéri tüzek a hétvégén

2013. augusztus 26., hétfő 11:54

Az elmúlt hétvégén három segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei főügyeletére. A tűzoltóknak Somberekre, Ócsárd környékére és Somogyviszlóra kellett vonulniuk.

Somberekben száraz fű, és tarló égett szombaton este. A helyszínre egy mohácsi és egy véméndi egységet riasztottak. A kezdetleges tüzet rövid időn belül sikerült eloltaniuk a kiérkező tűzoltóknak.

hirdetés

 

Egy személygépkocsi - eddig tisztázatlan körülmények között - az árokba hajtott Ócsárd és Kisdér között vasárnap délután. A jármű a baleset után fejtetőn állt meg az árokban. A sofőrnek a siklósi tűzoltók kiérkezéséig sikerült elhagynia az autót. Az egység előbb áramtalanította, majd a kerekeire állította a személygépkocsit. A balesetben egy személy könnyebben sérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

 

Somogyviszló külterületén megbontott szalmabála gyulladt ki vasárnap este. A szigetvári tűzoltók kézi szerszámokkal oltották el a lángokat.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

napelemek400-1443117025.jpgPécs, 2015. szeptember 25. - Közép-Európa egyik legnagyobb, 7 megawatt teljesítményű naperőműve épül meg Pécsett, a december közepére megvalósuló beruházás 3,5 milliárd forintba kerül - jelentette be Csizi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

birosag-1357905144.jpg

Benyújtotta a Baranya Megyei Főügyészség a vádiratot a Pécsi Törvényszéknek pénteken Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében. Petréteiné Malomsoki Csilla, a főügyészség helyettes vezetője elmondta: P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja. A rendőrség tavaly decemberben vádemelési javaslattal zárta le a Bándy Kata megölése miatt indult nyomozást. Sólymos Sára, a gyanúsított védője akkor azt mondta: a vádemelési javaslat az eredeti gyanúsításnak megfelelő. Hozzátette, miután kiemelt ügyről van szó, a vádirat elkészítését követően már február végén megkezdődhet az elsőfokú bírósági tárgyalás.

kutavatas-a-meszesi-iskolaban400-1464839877.jpg

Pécs, 2016. június 2. - „Zöld, mint egy oázis!” - így vették birtokba új ivókútjukat a gyerekek június 1-jén a Budai Városkapu Iskolában, a vízszolgáltató pályázatán díjazott intézményben.