Bándy-ügy: elkészült az ügyészség vádirata

2013. január 11., péntek 12:47

birosag-1357905144.jpg

Benyújtotta a Baranya Megyei Főügyészség a vádiratot a Pécsi Törvényszéknek pénteken Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében. Petréteiné Malomsoki Csilla, a főügyészség helyettes vezetője elmondta: P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja. A rendőrség tavaly decemberben vádemelési javaslattal zárta le a Bándy Kata megölése miatt indult nyomozást. Sólymos Sára, a gyanúsított védője akkor azt mondta: a vádemelési javaslat az eredeti gyanúsításnak megfelelő. Hozzátette, miután kiemelt ügyről van szó, a vádirat elkészítését követően már február végén megkezdődhet az elsőfokú bírósági tárgyalás.

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és a aljas indokból elkövetett emberölés miatt nyomozást rendeltek el. A gyanúsítottat július 14-én azonosították P. László személyében.
 

hirdetés

A férfit egy napon át üldözték, majd elfogták. A feltételezett elkövető a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, a Pécsi Városi Bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását.

 

Dakos József, a Baranya rendőrfőkapitánya az ügyről július 21-én tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a férfi egyedül követte el tettét. A dandártábornok hozzáfűzte, a gyanúsított azt állította, szintetikus kábítószert fogyasztott a tett éjszakáján, és a drogra alkoholt ivott.

 

Augusztusban az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők megállapították, hogy P. László teljes mértékben beszámítható, nem volt korlátozva abban, hogy felismerje cselekménye veszélyességét, annak következményeit. A szakértők szerint a férfi beszámítási képességét kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta.

 

(mti)

 

A témáról bővebben: 

 

Miért a Jobbik beszél a Bándy ügyben? - A Bamát is feljelentenék

 

A félelemkeltés menete Pécsett - A tüntetés igazi arca

Kapcsolódó cikkek

3-1354368560.jpgVaklárma a komlói demográfiai pánik

Baranyában 1000 férfira 1128 nő jut. Komlón hiba csúszott a számításokba a márciusi közmeghallgatáson.

Szekszárd, 2015. március 23. - Összességében 1,1 százalékkal, mintegy tízmilliárd forinttal csökkentek a főbb adónemekből befolyt bevételek a Dél-Dunántúlon 2014-ben az előző évhez képest - tájékoztatta a múlt héten az MTI-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-Dunántúli Regionális Adó-főigazgatósága.

Új autóbuszokat vásárol és felújítja régebbi járműveinek egy részét a Pannon Volán Zrt.. A jövő év elejéig tartó, másfél milliárd forintos beruházás az utasok kényelmét és a menetrend betartását szolgálja.