Busszal Pécsről Eszékre

2013. május 17., péntek 12:01

2013. május 17., péntek - Menetrendszerinti buszjáratot indít Pécs és Eszék között a Pannon Volán Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felkérésére. Az elsősorban a diákok utazási igényeit kiszolgáló járatok május 24-étől közlekednek.

A járatok Pécsről indulva, Mohács felé haladva Udvarnál lépik át az országhatárt, és a horvát oldalon több települést érintve érkeznek Eszékre, majd onnan vissza. Minden hét utolsó munkanapján a Pannon Volán, az első munkanapot megelőző napon pedig a horvátországi partnercég, az APP d.d. közlekedteti a járatokat. Péntekenként Pécsről 15.50-kor, Eszékről 19.45-kor, vasárnaponként Eszékről 15.10-kor, Pécsről pedig 19.00-kor indul autóbusz.

hirdetés

 

A menetjegy ára viszonylattól függően 900 és 3300 forint között van. A jegyek elővételben a pécsi és a mohácsi állomáson is, az autóbuszokon euróban és horvát kunában is megvásárolhatók.

 

A járatokat a Pannon Volán a horvát partnerrel közösen, üzleti alapon működteti. A tárca közleménye szerint a minisztérium az üzemeltetési tapasztalatok birtokában a szolgáltató bevonásával felülvizsgálhatja a finanszírozás módját.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. április 9. - Az országban először a baranyai megyeszékhelyen indítanak jelelő szakkört általános iskolások részére. A délutáni foglalkozásokon a jelnyelv alapjait tanítják meg majd a diákoknak. A kezdeményezéshez Weisz Fanni szépségkirálynő, Pécs egyik nagykövete is a nevét adta.

birtokba-veszik-a-gyerekek400-1461965040.jpg

Pécs, 2016. április 30. - Szennyvizet szippantó munkás, csőtörést javító szerelő, kútkarbantartó és takarítónő - ezek a vízzel kapcsolatos mindennapi foglalkozások is szerepeltek a rajzokon, amelyek elismeréseként a pécsi Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában ivókutat avattak pénteken.

netado-tuntetes-pecs1-400-1414388025.jpgBudapest-Pécs, 2014. október 27. - Az internetadóról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányt Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója tegnap este a budapesti József nádor téren tartott tüntetésen. Az internetadó ellen Budapest mellett több nagyvárosban - Pécsen mintegy négyszázan, Miskolcon néhány százan, Veszprémben több tucatnyian - is tüntettek.