Bándy-ügy: szerdán kezdődik a másodfokú eljárás

2013. augusztus 26., hétfő 06:30

A Pécsi Ítélőtábla jövő szerdán kezdi tárgyalni másodfokon a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt Péntek László büntetőügyét. A táblabíróság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ha nem lesz bizonyítási indítvány, amelynek a bíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon jogerős ítélet születik.

Az ügyészség a tizenegyszer büntetett Péntek Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolja a pécsi rendőrségi pszichológus halálával összefüggésben. A vád szerint a 26 éves férfi tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó nőt, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben, hogy ellenállását megtörje, megfojtotta.
   

hirdetés

Péntek László beismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy a nőt brutálisan bántalmazta és megerőszakolta volna. Azzal védekezik, hogy Bándy Katával már hetekkel a tett előtt megismerkedett, sőt intim kapcsolatba került. Vallomása szerint azért fojtotta meg, mert indulatba jött, mivel a nő nem vállalta fel a kapcsolatukat.
   

A férfit a Pécsi Törvényszék áprilisban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta, tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte mintegy 12,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.
   

A bíróság a férfi bűnösségére a részbeni beismerő vallomásából, a hazugságvizsgálat, az áldozat körme alatt és a táskáján talált DNS-minták vizsgálati eredményeiből, szakértők, tanúk vallomásaiból, továbbá köztéri, benzinkúti kamerák felvételeiből következtetett. Az ügy a vádlott és védőjének enyhítésre vonatkozó fellebbezése okán került a Pécsi Ítélőtáblára.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

A Pannon Filharmonikusok nemzetközi jó híre együtt jár azzal, hogy a zenekar társadalmi felelősségvállalása nem áll meg az országhatáron.  A társulatot mélyen megrázta a közelmúltban a Fülöp-szigeteken történt katasztrófa híre. A Hayain néven emlegetett tájfun több ezer halálos áldozatot követelt, köztük sokan szülők, így megbecsülhetetlen azoknak a gyerekeknek a száma, akik egyedül maradtak, család, otthon és biztos menedék nélkül.

a félelemkeltés menete Pécsett

Érthetetlen a városi médiumok reakciója a hétfői tüntetésre. A Bama 1000 főnek minősíti a kb. 500 - nagyrészt Somogyból importált - menetelőt, a Pécsi Stop pedig békés felvonulásról ír. Ezzel szemben a valóság...

A működési engedély kiadásával együtt a Tettye Forrásház Zrt. által benyújtott üzletszabályzatot is elfogadta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, így életbe lépett az ágazati szabályozásváltozások miatt módosított dokumentum.