A vízcsapon innen, a lefolyón túl… - képgalériával

2015. március 28., szombat 09:00

viz-hete1-400-1427529569.jpgPécs, 2015. március 28. - Véget ért a víz hete, több mint ötszáz kisdiák ismerkedett az elmúlt napokban Pécsett a vízszolgáltatás és szennyvízkezelés ritkán látott hátterével, érdekességeivel.

A Tettye Forrásház Zrt. a víz világnapja tiszteletére a pécsi szennyvíztelepet és interaktív bemutatótermét, a Damjanich Vízkincstárat nyitotta meg az érdeklődő iskolások előtt. A látogatásra sokan előre felkészültek tanáraik segítségével, és sorra szegezték kérdéseiket a szakembereknek.

hirdetés

 

A jeles napot köszöntve a Balokány-ligetben is zajlottak programok az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal, amelyek részeként több mint száz egyedi, a tavat mécsesekkel megvilágító tutajt bocsátottak vízre a gyerekek. A tutajépítő versenyt a Mecsekaljai Általános Iskola Kovács Béla Általános Iskolája nyerte. Az iskolások aktivitását a Tettye Forrásház Zrt. értékes jutalommal díjazta, munkájuk elismeréseként az intézmény egy ivókúttal gazdagodik, így a diákok számára még könnyebben, kulturált körülmények közt lesz mindig elérhető az egészséges ivóvíz.

 

Forrás: Tettye Forrásház Zrt, további fotók a képgalériánkban

Kapcsolódó cikkek

A Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi Mikola László Levente 55 éves pécsi lakost.

iron-tech400-1384723188.jpgRészben állami támogatással, 450 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épített a fémmegmunkálással foglalkozó Iron-Tech Zrt. Szigetváron. A létesítményt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át.

Délután öt óráig tíz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit augusztus 4-én. Akcióba kellett lendülniük Pécsen, Komló és Sikonda között, Siklós-Máriagyűdön, Mindszentgodisán, Harkány és Drávaszabolcs között, Pogányban, Katádfán és Hegyszentmártonban.